Університетська родина Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відсвяткувала День знань

Натхненні й радісні, динамічні й загадкові роки — студентські! Це не лише кілька самобутніх років, наповнених напруженим навчанням і відпочинком, а ціла неповторна історія в біографії кожного студента. Цьогорічна осінь запросила першокурсників на стежину знань. Вони тільки починають свій студентський шлях, ступивши на першу професійну сходинку, що розкриває неповторні шляхи-дороги для розкриття індивідуального потенціалу особистості, її персональної програми самореалізації.

Цього року велику та дружну студентську родину Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди поповнив новий загін талановитої молоді. За підсумками вступних іспитів до університету зараховано 2120 студентів, з них – 1159 на денну форму навчання та 961 – на заочну.

У перший день осені в університеті відбулися урочистості, присвячені Дню знань і посвяті у студенти абітурієнтів 2018 року. Свято розпочалось з урочистої лінійки за участю керівництва, співробітників, студентів та гостей вишу. Усіх присутніх вітали з початком нового навчального року ректор нашого університету, професор Віктор Коцур, міський голова Тарас Костін, член Спілки журналістів України Іван Шпиталь, голова Студентської ради університету Іван Рябчук. У своєму зверненні до студентів та гостей ректор університету Віктор Коцур наголосив, що важливою складовою життя молодої людини, громадянина України стає неперервна освіта, головна мета якої — всебічний розвиток особи, максимальна реалізація здібностей, виховання в собі справжнього патріота Батьківщини.  

Основним завданням педагогічного колективу Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету було і залишається завдання не тільки якісно підготувати висококваліфікованого фахівця, а й в першу чергу, випустити у велике життя високорозвинену особистість. За 30 років університет підготував десятки тисяч фахівців. Гордістю університету є його випускники — прославлені боксери Віктор та Володимир Кличко, багаторазова чемпіонка Параолімпійський ігор, біатлоністка – Олена Юрковська, учасник двох олімпійських ігор (Атланта, 1996 р.; Сідней 2000 р.); чемпіон Всесвітньої універсіади, призер Кубка Європи з фехтування на рапірах – Олексій Бризгалов, чемпіон Юнацьких Олімпійських ігор (Сінгапур, 2010 р.) та чемпіон Європи зі спортивної ходи Ігор Лященко, срібна призерка Європейських юнацьких Олімпійських ігор (фестивалю) зі штовхання ядра в м. Ліньяно-Сабб’ядоро (Італія, 2005 р.) Анна Самолюк, срібний призер ХХ Дефлімпійських ігор в Австралії (2005 р.), бронзовий призер XXI Дефлімпійських ігор у Тайвані (2009 р), чемпіон  світу (2004 р.), срібний призер чемпіонату світу (2008); срібний і бронзовий призер чемпіонату Європи (2003 р.) з греко-римської боротьби – Сергій Малишевський та багато-багато  інших.

За багаторічною традицією ректор університету Віктор Коцур вручив першокурсникам символічний студентський квиток. Гарний настрій та радісне задоволення подарували глядачам виступи вокалістів університету: Анастасії  Петрової, Анни Ляч, Андрія Іващенка, Азубіке Чіджоке.

Побажаємо ж першокурсникам наполегливості на шляху до омріяної мети, радості здобуття нових потужних знань. Нехай ваша хода, дорогі першокурсники, буде впевненою, прагнення — світлими, а дії — відповідальними, мудрими, успішними! 

Ольга Науменко

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар