Фахівці Київського ЦРМС обговорили перспективи та перешкоди на шляху створення Переяслав-Хмельницької ОТГ

“Питання затвердження Перспективного плану Київської області – одне з основних для успішної імплементації реформи на Київщині”, – переконані фахівці Київського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон України. 
Радники з питань місцевих фінансів Ігор Дорош та децентралізації Марія Пальчук Київського #ЦРМС обговорили з представниками Переяслав-Хмельницької міської ради перспективи приєднання до міста навколишніх населених пунктів.

15 серпня відбулась робоча зустріч радника з питань місцевих фінансів Ігоря Дороша та радника з питань децентралізації Марії Пальчук Київського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України з міським головою Тарасом Костіним, секретарем ради Петром Бочаріним, керуючою справами виконкому Валентиною Гринець та керівниками відділів виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради.

На порядку денному зустрічі було питання щодо перспектив приєднання до міста обласного значення Переяслав-Хмельницького навколишніх населених пунктів.

Як прокоментувала перебіг перемовин радник з питань децентралізації Марія Пальчук: «Внесення змін до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” дає можливість приєднання територіальних громад до міст обласного значення без проведення виборів. Громада міста Переяслав-Хмельницького, керівництво міської ради готові розпочати діалог щодо приєднання суміжних сільських територіальних громад до їхнього міста. Ми обговорювали можливі конфігурації майбутньої Переяслав-Хмельницької міської ОТГ з урахуванням вже сформованих громад у районі», – прокоментувала Марія Пальчук.

Радник з питань місцевих фінансів Ігор Дорош звернув увагу присутніх на важливість оцінки спроможності потенційної ОТГ за конкретними параметрами, він також зазначив: “Згідно з вимогами Закону – приєднання територіальної громади можливе, якщо вона, відповідно до перспективного плану формування територій громад, належить до ОТГ. На жаль, перспективні плани формування територій громад Київської області у частині Переяслав-Хмельницького району ще досі не затверджені, тому станом на сьогодні завершити процедуру приєднання поки що не можливо.

Це стане можливим лише тоді, коли депутати Київської обласної ради схвалять поданий облдержадміністрацією Перспективний план, а уряд затвердить його на своєму засіданні. Питання затвердження Перспективного плану Київської області сьогодні – одне з основних для успішної імплементації реформи на Київщині”, – переконаний експерт.

Додати коментар