У Київській області розпочато безкоштовне скринінгове дослідження глікованого гемоглобіну для хворих на цукровий діабет

Програма «Здоров’я Київщини», створена командою департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, – працює, а гроші з обласного бюджету пішли за пацієнтами.

Одним із таких свідчень стало те, що з 1 серпня 2018 року, в Київській області розпочато скринінгове дослідження глікованого гемоглобіну для хворих на цукровий діабет, які отримують інсулінотерапію.

Дослідження проводиться безкоштовно на базі КЗ КОР «Київська обласна клінічна лікарня». Для жителів області створені максимально сприятливі умови. Здати кров на дослідження можна в усіх районних та міських лікарнях за місцем проживання, а для тих пацієнтів, які навчаються або працюють в м. Києві – в лабораторії Київської обласної клінічної лікарні.

Варто зазначити, що такі дослідження в області проводяться вперше.

Глікований гемоглобін – це інтегральний показник рівня цукру крові за останні три місяці. Цей аналіз є світовим стандартом оцінки якості лікування хворих на цукровий діабет.

Що вищий його рівень, то вищою була глікемія впродовж останніх трьох місяців і, відповідно, людина має більший ризик розвитку ускладнень цукрового діабету.

Пам’ятайте: своєчасне обстеження дасть змогу провести корекцію лікування та попередити розвиток тяжких діабетичних ускладнень.

Будьте здорові!

Департамент охорони здоров’я Київської ОДА

Додати коментар