Відбувся круглий стіл з питань воєчасної сплати ФОП єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та виявлення фактів тіньової зайнятості

6 серпня 2018 року в  Переяслав-Хмельницькому об’єднаному  управлінні Пенсійного фонду України Київської області за участі в.о. начальника управління Тетяни Бугай, заступника начальника управління Любові Максимець, начальника управління економіки Переяслав-Хмельницької міської ради Наталії Устич, начальника відділу підприємництва та споживчого ринку Анни Гаценко, в.о. керівника ринку «Даринок» Олени Білько, представника міського комунального ринку Галини Победрі проведено засідання «круглого столу». Метою його проведення є налагодження співпраці управління Пенсійного фонду та керівництва ринків міста щодо своєчасної  сплати фізичними особами-підприємцями єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування та виявлення фактів тіньової зайнятості.

Тетяна Олексіївна наголосила, що використання роботодавцями праці найманих працівників без офіційного працевлаштування та виплата заробітної плати “в конверті” – важлива проблема, яка послаблює соціальний захист працівників та позбавляє їх страхового стажу, а отже, і гідної пенсії в майбутньому.

У ході дискусії учасники круглого столу домовились про подальшу співпрацю у розв’язанні соціальних проблем та вирішили провести виїзну нараду на ринках за участю представників міської влади, Пенсійного фонду, фіскальної та виконавчої служб.

До відома присутніх також доведено інформацію про переваги дистанційного отримання послуг з використанням веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому одержати інформацію щодо його нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду України та страхового стажу.

Наостанок присутні отримали інформаційні листівки та буклети  по легалізації заробітної плати, реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду та правопросвітницького проекту «Я маю право!» та нових он-лайн можливостей Пенсійного фонду.

Додати коментар