Динаміка подання звітності в електронному вигляді на Київщині

ГУ ДФС у Київській області звертає увагу суб’єктів спрощеної системи оподаткування, платників податку на додану вартість та інших платників на зручність та актуальність використання інформаційно-телекомунікаційного сервісу „Електронний кабінет”. Можливість створити та надіслати звітність в електронному вигляді, заяву для реєстрації платником окремого податку, надіслати запит та отримати витяг з реєстру або витяг з відповідної системи, до якої створюється запит значно спростить та зекономить ваш час.

Так, станом на 01.07.2018 року в електронному вигляді до територіальних органів ГУ ДФС у Київській області прозвітувало 80,2 % платників, це на 3% більше відповідного періоду минулого року. Із них найбільший відсоток (99,4%) подано декларацій з податку на додану вартість за травень 2018 року. Хоча ще в минулому році електронне подання декларацій з ПДВ становило 97,2%.

По квартальній звітності, фаворитом „електронного звітування” є декларація з податку на прибуток підприємства за І квартал 2018 рік. А саме, 96,8 % платників податку на прибуток надіслали звітність засобами телекомунікаційного зв’язку. Це на 1,8% більше ніж за І квартал 2017 року.

Для уникнення черг та зняття соціальної напруги рекомендуємо всім суб′єктам господарювання переходити до більш сучасних та зручних способів звітування до податкових органів, а саме засобами електронного зв’язку.

Крім того, через Електронний кабінет є можливість електронного листування з контролюючими органами. Для цього необхідно просто обрати податкову інспекцію чи митницю, зазначити вид листа, завантажити його та надіслати.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар