Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових», а також завдяки підтриманій місцевою громадою петиції «Про обмеження продажу алкоголю у нічний час (з 22.00 до 10.00)» відділом підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконкому Переяслав-Хмельницької міської ради розроблений проект регуляторного акта – рішення міської ради «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) на території міста Переяслава-Хмельницького».

Метою розробки цього регуляторного акта є: обмеження доступності пива та алкогольних напоїв для громадян, особливо для молоді, водіїв та пасажирів автотранспортних засобів; зменшення шкідливого впливу алкоголю на здоров‘я населення та зниження пов‘язаних з його споживанням ризиків; захист від негативних наслідків споживання алкогольних напоїв; збереження тиші у вечірній та нічний час; попередження правопорушень та зниження рівня злочинності в місті. Зокрема пропонується:

  • заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних слабоалкогольних напоїв, вин столових з 22.00 до 10.00 години;
  • визначити, що заборона стосується всіх об’єктів торговельної мережі міста (крім закладів ресторанного господарства), де здійснюється реалізація пива (крім безалкогольного), алкогольних слабоалкогольних напоїв, вин столових, а саме:
  • магазинів, магазинів-павільйонів, склад-магазинів, в тому числі розміщених у тимчасових спорудах, зупинках громадського транспорту,
  • торгових центрів, супермаркетів, мінімаркетів,
  • магазинів на автозаправних станціях, автогазозаправних комплексах, автогазозаправних пунктах,
  • магазинів, у ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями яких місце торгівлі визначене як магазин-кафе, при умові, що магазин і кафе не розміщені в окремих спеціально призначених та відповідно обладнаних приміщеннях.

Зазначений проект рішення та відповідний аналіз регуляторного впливу оприлюднені на офіційному сайті Переяслав-Хмельницької міської ради та виконавчого комітету https://phm.gov.ua/ у вкладці «Регуляторна політика» розділу «Публічна інформація».

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді упродовж місяця з дня оприлюднення проекту регуляторного акта за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 29/36, м. Переяслав-Хмельницький, Київська обл., 08400, тел. +3804567-5-36-91, e-mail: pereyaslav_torg@ukr.net – відділ підприємництва та споживчого ринку управління економіки виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради.

Додати коментар