Утричі більше цьогоріч депутати виділили на оздоровлення юних переяславців. Діти безмежно вдячні

Ще минулого року депутатами міської ради було затверджено Програму відпочинку та оздоровлення дітей міста Переяслава-Хмельницького на 2018-2020 роки, згідно з якою на оздоровлення дітей пільгових категорій у 2018 році було виділено 600 000 тис. грн. за які на тендерних умовах і було закуплено путівки. Нагадаємо, що минулого ж року ця сума складала 200 тис. грн., тоді відпочинковими послугами було охоплено півсотні дітей, більшість із яких відпочивали у ДОТ «Альбатрос» (с. Рибаківка Миколаївської області).

«Відпочинок і оздоровлення дітей є пріоритетом гуманітарної політики місцевого самоврядування і міський голова Тарас Костін особисто тримає ситуацію на контролі та уважно стежить за кампанією літнього відпочинку малечі. Мова йде, передусім, про тих дітей, батьки яких, на жаль, не можуть за власний кошт організувати їхній відпочинок, а також дітей пільгових категорій», – розповіла начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой.

Тож із 22 червня по 12 липня 63  юних переяславців оздоровлювалися у ДЗОТ «Рассвет» ПП «КО «Перлина Чорномор’я» (с. Сергіївка Одеська область). Привітне море, теплий піщаний берег, лагідне сонечко, 5-разове харчування, екскурсії до Одеси та Білгород-Дністровської  фортеці, прогулянки на катері, майстер-класи на будь-який смак та різноманітна дозвіллєва програма – що ще потрібно для повноцінного відпочинку юного організму влітку.

Вечірньої пори минулого четверга автобуси із задоволеною дітворою зустрічали заступник міського голови Валентина Губенко, начальник служби у справах дітей та сім’ї Катерина Лой та батьки.

Сказати, що діти задоволені – значить нічого не сказати. Ось лише кілька відгуків.

Ніна і Віка Шульги: «Ми вперше поїхали на відпочинок і нам дуже сподобалося,  щоправда важкувато в дорозі і хотілося б більше бувати на морі».

Аня, Саша та Ліза Кривцові, Женя Мацаков: «У нас тепер з’явилося багато нових друзів, ми багато чому навчилися, класні дискотеки там були, квести, конкурси, спортивні змагання…»

Денис і Софія Мевші (до слова, Софія найменша із відпочиваючих): «У дорозі нам було комфортно, а в таборі – цікаво і годували смачно. І водичка чиста і тепла».

Таня Петрашова: (уже вп’яте оздоровлюється за цільовою програмою): «Гарно організована доставка, дякуємо Каті Іванівні та Світлані Юріївні за супровід, а ще дякую міському голові і депутатам за можливість так класно провести час. Гарно було б якби ще більше коштів виділялося і більше дітей могли провести гарно літо як і ми».

Діана та Вікторія Діденки: «Ми вперше відпочивали без батьків, тому добре, що ми були разом, не так сумували. Але й на це часу майже не було. Цілий день нас чомусь вчили, кудись водили…»

Валерія, Софія, Марія Середи: «Класно так, із багатьма друзями тепер переписуватимемося, цікавою була поїздка до Одеси, а подорож морем на катері… Це просто незабутньо…»

Олег та Антон Міщенки: «Цього року відпочинок дуже сподобався, із нами багато займалися у таборі, багато чого нового вчили.»

Морське повітря, активний відпочинок, позитивні емоції отримані в ході оздоровлення надали юним переяславцям здоров’я та наснаги, а батькам – радості, що їхні діти відпочили.

Додати коментар