Золотий сертифікат присуджено Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького

Уже традиційно, наприкінці року, Інститутом обдарованої дитини НАПН України проводиться Всеукраїнський конкурс-рейтинг навчальних закладів по роботі з обдарованими дітьми “Школа – джерело талантів”. 
За результатами конкурсу створюється розвинена всеукраїнська база даних закладів освіти по роботі з обдарованими дітьми, що сприяє підвищенню ролі та статусу творчих педагогічних колективів і закладів у суспільстві.
Додатково накопичується аналітична інформація щодо переліку закладів освіти кожного регіону по роботі з обдарованими дітьми, а також відстежується динаміка розвитку як окремих закладів, так і регіонів загалом.
Цього року конкурс проводився уже вчетверте. Серед 238 навчальних закладів, учасників конкурсу, був Будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького.
Для участі у конкурсі-рейтингу директором закладу Ніною Товкун та її заступником Іриною Омельяненко подано пакет документів з практики роботи БХТДЮМ щодо роботи з обдарованими вихованцями. Окрім плану роботи та заповнених відповідних форм вивчення стану діяльності навчального закладу, яка спрямована на розвиток обдарованості гуртківців, до розгляду було представлено програмно-методичну базу БХТДЮМ щодо роботи з обдарованими дітьми; проекти, програми, розробки та сценарії використання сучасних засобів та форм навчання в практиці роботи з обдарованими дітьми; індивідуальні програми роботи з обдарованими гуртківцями, моніторингові таблиці результативності участі гуртківців у конкурсах.
В результаті колегіального аналізу поданих матеріалів, проведеного експертною комісією у складі провідних фахівців Національної академії педагогічних наук України, керівництва та наукових співробітників Інституту обдарованої дитини, в номінації «Позашкільні заклади освіти» І місце з врученням Золотого сертифікату присуджено Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького. 
За цією заслуженою перемогою – роки щоденної творчої праці педагогів та їх вихованців, інноваційний зміст та форми методичної роботи та ефективне, гнучке демократичне управління діяльністю БХТДЮМ. Це визнання того, що освітній простір Будинку художньої творчості дітей,юнацтва та молоді міста Переяслава-Хмельницького – справжнє джерело талантів.

Додати коментар