Зміни у порядку технічного обслуговування та ремонту РРО

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що Урядом спрощено порядок реєстрації касової техніки та її технічного обслуговування. Так, постановою Кабінету Міністрів України від 13.06.2018 № 496 внесено зміни до Порядку технічного обслуговування та ремонту реєстраторів розрахункових операцій.

Постановою запроваджується механізм обміну документами між територіальними органами ДФС і центрами сервісного обслуговування в електронній формі як при введенні в експлуатацію реєстраторів, так і надалі їх обслуговуванні.

Даною Постановою уточнено, що роботи з  виконуються центром сервісного обслуговування відповідно введення реєстраторів в експлуатацію  до вимог експлуатаційних документів у строк, що не перевищує 3 діб з дати його інформування ДФС про резервування фіскального номера реєстратора.

Інформація про резервування фіскального номера до ЦСО надсилається ДФС засобами електронного зв’язку у день резервування фіскального номера реєстратора в інформаційній системі ДФС територіальним органом ДФС, де проводиться реєстрація реєстратора.

Після закінчення робіт з введення реєстратора в експлуатацію представник ЦСО робить запис в експлуатаційних документах, складає довідку про опломбування реєстратора та акт введення його в експлуатацію за формою згідно з додатком 1. По одному примірнику довідки та акта залишаються в ЦСО і надаються користувачеві. Один примірник таких документів надсилається ЦСО засобами електронного зв’язку до територіального органу ДФС, де проводиться реєстрація реєстратора.

У випадках, передбачених цим Порядком, у разі здійснення опломбування, переопломбування або розпломбування реєстратора до територіального органу ДФС за місцем реєстрації такого реєстратора ЦСО повинен надіслати повідомлення про опломбування реєстратора за формою та у порядку, встановленими відповідно до ст. 7 Закону “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”  Порядком реєстрації, опломбування та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги).

Прийняте рішення дозволить істотно спростити процес реєстрації РРО, зменшить вплив людського фактора на цей процес та зробить можливим здійснювати  реєстрацію РРО  протягом одного робочого дня на підставі заяви  спрощеної форми.

Крім того, запроваджується реєстр екземплярів РРО, ведення якого покладено на ДФС у визначеному Мінфіном порядку.

З метою узагальнення, зберігання та надання достовірної інформації щодо моделей (модифікацій), конструкторсько-технологічної та програмної документації реєстраторів, які дозволені для застосування у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг і включені до Державного реєстру РРО, ведеться реєстр екземплярів РРО.

Виробники (постачальники) не пізніше дня поставки реєстратора надсилають ДФС інформацію про такий екземпляр реєстратора, яка повинна містити дані про найменування моделі (модифікації) реєстратора, сферу його застосування та версію внутрішнього програмного забезпечення (згідно з Державним реєстром РРО), унікальний (серійний) номер реєстратора, дату виготовлення, гарантійний строк зберігання, гарантійний строк експлуатації, строк служби реєстратора, складові частини реєстратора згідно із сертифікатом відповідності та конструкторсько-технологічною документацією виробника, комплект поставки.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар