Із 2 по 14 липня у Переяславі працює міжнародний молодіжний табір «Акція спокути – служба справі миру»

3 липня в Будинку освіти відбулося урочисте відкриття Міжнародного молодіжного  табору «Акція спокути – служба справі миру». Учасниками табору 2018 стали юнаки та дівчата Німеччини та переяславська молодь.

У складі німецької групи: Карл Лойшнер (Берлін), Амелі Бір (Штудгард), Йоріс Бауман (Брауншвайк), Мюріель Джулі Матес (Гамбург), Фрауке Весель (Шермбек), Конрад Шторьх  (Штудгард). Вік хлопців та дівчат  19-25 років.

Українську групу представляють студенти філологічного та історичного факультетів Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Дана Мільгевська, Ярослав Олійник, Богдан Яценко, Вікторія Корзун. У складі групи також волонтери клубу «Пам’ять серця» Інна Товкун (випускниця школи №1), Дарія Мільгевська (школа №7), Софія  Руденко (гімназія).

У програмі табору – надання допомоги жертвам нацизму, зустрічі з жертвами нацизму, впорядкування (прибирання) могили «Переяславський Бабин Яр» та місць, де закладені «Камені спотикання», ознайомлення з пам’ятними місцями Києва, Переяслава-Хмельницького, відвідання музеїв, участь у міських заходах  тощо.

Із початком роботи табору молодь двох країн привітав міський голова Тарас Костін та його заступник Валентина Губенко. Зокрема, Тарас Костін  сказав, що це вже традиція – третій рік у Переяславі влітку протягом двох тижнів працює команда молодих людей, яких об’єднує бажання творити добро. І це дуже чудово, бо все це робиться в ім’я миру на землі.

Учасників табору також привітали керівник ГО «Акція спокути заради миру»  Анжела Беляк та директор Будинку освіти Анелія Ковальська.

Слід зазначити, що робота табору буде відбуватися у співпраці з клубом колишніх в’язнів «Пам’ять серця» та в межах втілення проекту Громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» «Служба медико-соціальної допомоги на дому, організація зустрічей та дозвілля  200 жертв націонал-соціалізму  у Здолбунові та Переяславі-Хмельницькому», який реалізується у місті Переяслав-Хмельницький та фінансується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє».

  Робота табору у Переяславі-Хмельницькому буде здійснюватися за кошти німецької організації  «Акція спокути – служба справі миру».    

 

Додати коментар