Олександр Горган презентував жителям Переяславщини інтерактивний ресурс Uvaga.ua

3 липня в залі засідань Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації під керівництвом голови Київської облдержадміністрації Олександра Горгана відбулася розширена робоча нарада з представниками установ та організацій міста і району. У нараді взяли участь: заступник голови КОДА Дмитро Назаренко, голова РДА Юрій Клименко, голова районної ради Петро Качкалда, міський голова Тарас Костін, керуюча справами міськвиконкому Валентина Гринець, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, керівники підприємств, установ і організацій міста, району, депутати районної ради, а також сільські голови.

Під час виступу Олександр Горган ознайомив учасників наради з інтерактивною системою локалізації проблем uvaga.ua, яку вперше в Україні почали використовувати в своїй діяльності в Київській області місцеві органи державної влади та місцевого самоврядування. Однією з особливостей системи є можливість виявити, локалізувати та усунути можливі правопорушення в різних сферах життєдіяльності місцевих громад. Фактично кожен громадянин зі свого мобільного телефону майже в один дотик отримав можливість повідомити про актуальну проблему і зможе відстежувати хід її вирішення, розуміючи хто персонально відповідає за це.

Голова райдержадміністрації Юрій Клименко ознайомив присутніх зі специфікою району та доповів про проблемні питання, які вже занесені до локальної системи як сигнали «Увага»  та реальні заходи, які вживаються щодо їх вирішення. Здебільшого розглянуті проблемні питання  стосувалися ремонту дорожнього покриття в окремих населених пунктах району.

 Деякі голови сільських рад теж мали змогу висловити власні думки з приводу питань, які є актуальними для району та задати питання особисто голові КОДА.

Також цього дня Олександр Горган представив присутнім інтерактивну систему SOLIDINFO.UA, через яку можна переглянути основні показники діяльності будь-якої області чи району нашої держави на графіках та діаграмах, порівняти їх та відстежити етапи розвитку населених пунктів у різних галузях. Така система дає змогу мислити масштабно та стратегічно і приймати ефективні управлінські рішення в інтересах місцевих громад.

На завершення голова КОДА зазначив, що розраховує на довіру громадян та їх активну участь у справах, які потребують негайного вирішення, та пообіцяв, що восени знову відвідає місто Переяслав-Хмельницький, щоб особисто проконтролювати хід вирішення наявних проблемних питань.

Додати коментар