Відбулася робоча нарада за участю голів ОСББ

22 червня в залі засідань міської ради відбулася робоча нарада за участю першого заступника міського голови Григорія Карнауха, начальника управління економіки виконкому міської ради Наталії Устич, представників ВУКГ та ОСББ міста.

Щодо програм майнового страхування від страхової групи «Оберіг» присутнім доповіла директор по роботі з VIP-клієнтами страхової групи «Оберіг» Ольга Сушина. Зокрема, вона представила інноваційну програму захисту житла «Добробут в кожну оселю». Цей продукт передбачає:

– надійний захист житла від стихійних лих, дії води, протиправних дій третіх осіб, пожежі чи вибуху;

– вирішення конфліктів із сусідами при затопленні чи пожежі;

– просте рішення побутових питань (електрик, сантехнік, перевезення речей, аварійне відкриття дверей);

– оплату комунальних платежів за рахунок страхової компанії.

Також вона повідомила про те, що програмами майнового страхування від страхової групи «Оберіг» вже захищено більше 2000 об`єктів по всій Україні. Співпраця з ОСББ по всій Україні є пріоритетним напрямом діяльності Компанії.

Компанія пропонує організувати співпрацю з ОСББ за двома варіантами: добровільне страхування за волевиявленням мешканців або ж централізоване страхування за рішенням зборів ОСББ.

У ході наради представники ВУКГ повідомили про те, що в Україні набув чинності Закон «Про комерційний облік послуг з постачання теплової енергії та водопостачання», яким передбачається зобов’язання операторів зовнішніх інженерних мереж (тепломережі, водоканали) обладнати 100% житлових будинків побудинковими вузлами обліку (теплової енергії, води).

Обладнання житлових будинків приладами обліку теплої і холодної води має закінчитися через 2 роки після набуття чинності закону, тобто до 2 серпня 2019 року.

Передбачається, що витрати на обладнання будинків будинковими вузлами обліку, понесені оператором зовнішніх інженерних мереж, відшкодовуються споживачами відповідних комунальних послуг в такому будинку шляхом сплати внеску за встановлення будинкового вузла обліку.

Крім того, в багатоквартирних будинках та інших будівлях, де налічується більше одного споживача, проект закону передбачає обов’язкове встановлення індивідуальних (квартирних) приладів обліку (або приладів-розподільників теплової енергії), які використовуються для розподілу показань будинкового приладу обліку.

Закон забороняє приєднання до зовнішніх інженерних мереж збудованих будівель, не обладнаних приладами обліку згідно з його вимогами.

Обговорили присутні і питання своєчасного вивезення сміття та упорядкування майданчиків для збору та сортування твердих побутових відходів біля багатоквартирних будинків.

У підсумку вирішили: провести роз`яснювальну роботу з ТОВ «Переяславбуд» щодо своєчасного вивезення твердих побутових відходів та приведення в належний санітарно-технічний стан контейнерів для збору відходів; проводити координаційні наради за участю ОСББ та комунальних служб міста кожного останнього понеділка місяця о 10.00 в залі засідань міської ради для обговорення проблемних питань; КП Переяслав-Хмельницьке ВУКГ провести роз`яснювальну роботу з населенням щодо обов`язкового встановлення засобів комерційного обліку водопостачання в термін до 2 серпня 2019 року.

Додати коментар