Відбулось засідання комітету доступності  

Відбулося засідання комітету доступності інвалідів та інших маломобільних груп до об’єктів соціальної та інженерно-транспотрної інфраструктури міста під головуванням заступника міського голови Валентини Губенко, на якому було розглянуто ряд питань. Зокрема, про завдання і можливості виконавчих органів міської ради, керівників установ, організацій міста щодо виконання Указу Президента України «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю» проінформував начальник управління соціального захисту населення Микола Гуща; про стан будівництва пандусів на соціально-побутових об’єктах міста доповіла начальник відділу з питань охорони праці управління соціального захисту населення Ольга Мусієнко; про санаторно-курортне оздоровлення інвалідів надала інформацію завідуюча сектором у справах інвалідів та ветеранів управління соціального захисту населення Валентина Кругова.

При обговоренні було вирішено:

інформувати керівників виконавчих органів міської ради, установ, організацій міста через засоби масової інформації, сайт міської ради щодо проведення заходів на виконання Указу Президента України «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю»;

провести наступне засідання комітету доступності у виїзному форматі;

проводити роботу щодо направлення на лікування осіб з інвалідністю, учасників антитерористичної операції та інші.

Члени комітету доступності погодили план роботи на період 2017 року.

На засідання комітету було запрошено господарів закладів, де відсутні пандуси чи кнопки виклику, або вони зроблені із значним відхиленням від встановлених норм (магазин “Форсаж Гранд”, кафе “Ірена”, магазин “Сапфір”, кафе- піцерія “Елефант”, кафе “Центр”, поштове відділення по вул. Б.Хмельницького, об’єкти міського споживчого товариства). Власникам було доведено вимоги по будівництву пандусів головним архітектором Анною Степаненко та узгоджено терміни. На тих господарів, які не з’явились на засідання комітету підготовлено документи для відповідного реагування.

Додати коментар