У “Славутичі” знайомилися із професіями

На вулиці справжнє літо і для учнів шкіл – це пора канікул. Але і влітку не припиняється профорієнтаційна робота зі шкільною молоддю фахівцями Переяслав-Хмельницького центру зайнятості. Традиційно вона переноситься в місця відпочинку школярів: оздоровчі табори, санаторії.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Оксана Мороз,  разом із директором центру зайнятості, Любов’ю Красовою 19 червня провели профорієнтаційний захід у ТОВ «Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Славутич».

Під час заходу діти отримали багато корисної та цікавої інформації про безмежний світ професій, послуги служби зайнятості та ситуацію на ринку праці. Інформацію було подано в формі гри, що особливо подобається і запам’ятовується школярам, вони залюбки спілкувались з фахівцями служби зайнятості та охоче виконувати різні вправи.

Цікавою та жвавою для учнів виявилася гра «Вгадай професію», суть якої  дуже швидко згадати і назвати якомога більше професій. Цей конкурс засвідчив, що учні знають багато різних спеціальностей, намагаються орієнтуватися у світі професій.

Гра «Показуха» як завжди найпопулярніша, діти мали можливість проявитися творчо, показати свої акторські здібності, учасники за допомогою міміки та жестів демонстрували професії, а інші їх вгадували..

Cподіваємось, що такі заходи сприятимуть вірному та впевненому визначенню для школярів, які незабаром обиратимуть професію для себе.

 

Додати коментар