Що висвітлили підсумкові 5:0 в очному змаганні честолюбних дебютантів?

«Авангард» взяв гору над «Джуніорсом» завдяки голу Сомова на 89-й хвилині. Для тих, хто спостерігав за перебігом подій на міському стадіоні Вишневого, такий підсумок став особливою несподіванкою. Бо м’яч майже весь ігровий час гостював на половині поля команди зі Бзова. Навіть тоді, коли «Джуніорс» опинився в чисельній меншості, його територіальна перевага була беззаперечною. Новачок із Баришівського району, за великим рахунком, гостроти в чужих володіннях не створив. Єдиний гол став наслідком навіть не стрімкої контратаки, а грубої помилки захисника. Яблонько, відбиваючи м’яча головою, зробив ідеальний подарунок опоненту. Сомов, майстерно виконавши удар, буквально розстріляв ціль і приніс «Авангарду» не просто три очки, а й історичну перемогу — найпершу в обласному чемпіонаті.

Другим героєм зустрічі став голкіпер гостей Товт. Він уміло «читав» гру і переривав атаки чемпіона без особливих подвигів у воротах. Саме так і було: «Джуніорс» атакував, постійно нагнітав свою величезну перевагу, однак насправді стовідсоткових нагод не мав. І головна заслуга в цьому досвідченого стража воріт «Авангарда», який вчасно виходив з останнього рубежа і перехоплював усе, що летіло від одного суперника до другого.

На жаль, атака підопічних Сергія Карпенка виявилась аж надто кволою та передбачуваною. Розрахунок на Зелді, який старався і справді був корисним у Вишневому, здалося, поки що взагалі єдиний атакувальний варіант у командному арсеналі гостей із Бзова. Зате в обороні вони були стійкі, чіпкі і, що дуже важливо, чіткі. Чемпіон програв і має два тижні на пошуки конче потрібного колективу бомбардира.

А тим часом позицію лідера посів інший новачок — із Козина. До розгрому «Переяславщини» доклав ногу та голову — і в прямому, і в переносному розумінні цього вислову — вправний стрілець Панічев. Та й взагалі, «Кристал» виграв завдяки тому, що його гравці виявилися майстернішими за візаві, котрі сильні згуртованістю, але в індивідуальних аспектах гри відчутно гірші. Найприкріше, що в середині другого тайму гості з Переяслава-Хмельницького, що називається, здалися на милість переможців, і це найнеприємніший висновок з вищолігової прем’єри.

Андрій Копченко, тренер «Кристала»: Сподіваюся, що велика перемога не спричинить ейфорії в колективі. Бо насправді «Переяславщина» дуже сподобалася до перерви. Організована, завзята, самобутня команда. Нам певною мірою поталанило, що до чужих воріт залетіло ледь не все, що летіло в тому напрямку, а до наших — нічого, хоча нагоди були і в гостей. Однак реально рівна боротьба тривала до рахунку 2:0, надалі переяславці, що називається, опустили руки. Але проблеми суперника має вирішувати він сам. Я ж задоволений своєю командою, дуже радий за Панічева, який провів якісний матч, як і личить лідеру, але ще більшою мірою задоволений тим, що в нас є різні варіанти гри в атаці.

Олександр Якуба, спортивний директор «Переяславщини»: Поразка закономірна, хоча рахунок надмірно великий. Скажу більше, ми якщо й поступалися в чомусь господарям, то хіба що в індивідуальній майстерності лідерів. А перший тайм «Переяславщина» взагалі провела добре, грала в свій футбол. Чому після перерви ми збилися на спрощену манеру гри, тон якій задав опонент, — верхові передачі, закидання м’яча на Панічева і все, маємо з’ясувати на заняттях з тактики. Зауважу, що нашій команді дуже важко даються матчі на синтетиці, де все зовсім інше, навіть відскоки м’яча. Звідси школярські помилки. Розумію, що це не виправдання поразки з великим рахунком, але факт беззаперечний. Сумніваюся, що «Кристалу» буде просто надалі, серед лідерів козинці місця собі не знайдуть, оскільки грають виключно через Панічева. Гірше, що ми ще в пошуку своєї гри. Однак відступати від наміченого не будемо. Команду підтримують місто та район, от і перед стартом сезону голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін зустрівся з колективом, пообіцяв усіляку підтримку, передав нам двадцять пар спортивного взуття.

Інший новачок — «Межигір’я», що виступало в статусі чинного чемпіона Києва, — на рівних змагався з десятою за підсумками минулого року «Зорею». До перерви виходи сам на сам з голкіпером Кириленком змарнували Дунаєвський та Постоловський. Однак і Корбут, відгукнувшись на подачу зі стандарту, міг вивести вперед команду з Владиславки, якби поцілив у ворота з другого поверху. Зате під завісу матчу Возний, немов у регбі, заштовхав у сітку м’яча після подачі кутового, яка зчинила веремію в карній зоні «Зорі».

Непросту перемогу на незвично великому для них бориспільському стадіоні здобули віце-чемпіони Київщини з Погребів. Дуплетом вистрілив старший з Воробеїв. До перерви він обернув на гол штрафний метрів з 25-ти від воріт, а в другому таймі реалізував одинадцятиметровий, призначений арбітром Владиславом Столяренком за волейбол у карній зоні. Попри поразку, хороше враження справили й місцеві футболісти. Схоже, «Бориспіль-Фаворит» відбиратиме очки в опонентів вправніше, аніж три роки тому.

Виграли й сусіди «Десни» — броварські муніципали. Громей розстріляв ціль класним ударом метрів з 16-ти, Чорний замкнув простріл партнера на дальній стійці, а Дацюк утік ледь не з центрального кола й буквально вгатив м’яча в сітку. «Моноліт» мав забивати за рахунку 0:2, але віртуозно зіграв у воротах найкращий голкіпер області Іщенко. А в іншому епізоді гострий контрвипад киян обірвав поспішним і неправильним сигналом асистент арбітра, за що й отримав гіршу ніж зазвичай оцінку від спостерігача арбітражу.

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ПЕРШИЙ ТУР. 1 квітня, субота

МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — ЗОРЯ (Владиславка) — 1:0 (Возний, 81).

ДЖУНІОРС (Шпитьки) — АВАНГАРД (Бзів) — 0:1 (Сомов, 89). Вилучення: Верхов (Джуніорс, 71).

КРИСТАЛ (Козин) — ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) — 5:0 (Сорокін, 28, Панічев, 56, 66, Мазур, 68, Давиденко, 81).

ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) — ЛЮБОМИР (Ставище) — 1:1 (Литченко, 90+2 — Живий, 55). Вилучення:Ніфталієв (Любомир, 90+2).

ФК БРОВАРИ — МОНОЛІТ (Київ) — 3:0 (Громей, 27, Чорний, 49, Дацюк, 75).

БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) — ДЕСНА (Погреби) — 0:2 (А.Воробей, 9, 65, пн).

ФК ОБУХІВ — СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) — 2:5 (Мандровський, 60, Сотник, 62 — Федоренко, 32, Сапоненко, 45, Шорников, 64, Окодува, 74, Горнакашвілі, 90). Вилучення: Казін (Сокіл, 48).

ЧЕМПІОНАТ КИЇВЩИНИ-2017. ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ І В Н П М О
1. КРИСТАЛ (Козин) 1 1 0 0 5-0 3
2. СОКІЛ (Михайлівка-Рубежівка) 1 1 0 0 5-2 3
3. ФК БРОВАРИ 1 1 0 0 3-0 3
4. ДЕСНА (Погреби) 1 1 0 0 2-0 3
5. АВАНГАРД (Бзів) 1 1 0 0 1-0 3
6. МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) 1 1 0 0 1-0 3
7. ЛЮБОМИР (Ставище) 1 0 1 0 1-1 1
8. ОБОЛОНЬ-БРОВАР-2 (Київ) 1 0 1 0 1-1 1
9. ПАТРІОТ (Баришівський район) 0 0 0 0 0-0 0
10. ЗОРЯ (Владиславка) 1 0 0 1 0-1 0
11. ДЖУНІОРС (Шпитьки) 1 0 0 1 0-1 0
12. БОРИСПІЛЬ-ФАВОРИТ (Бориспіль) 1 0 0 1 0-2 0
13. ФК ОБУХІВ 1 0 0 1 2-5 0
14. МОНОЛІТ (Київ) 1 0 0 1 0-3 0
15. ПЕРЕЯСЛАВЩИНА (Переяслав-Хмельницький) 1 0 0 1 0-5 0

Снайпери: Андрій Воробей (Десна), Олександр Панічев (Кристал) — по 2 голи.

Штрафники: Вадим Казін (Сокіл), Руслан Ніфталієв (Любомир) — 8 квітня, Володимир Верхов — 15 квітня.

 

Додати коментар