У столиці проходить ХІV Український муніципальний форум

18-19 червня Асоціація міст України проводить у Києві XIV Український муніципальний форум за участю Президента України Петра Порошенка. У заході бере участь і міський голова Тарас Костін. 

Цей традиційний щорічний захід є майданчиком для обговорення питань та вироблення спільної позиції органів державної влади та Асоціації міст України щодо розвитку місцевого самоврядування, удосконалення законодавчої бази, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Перший день Форуму – День місцевої демократії – проводиться в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який реалізується за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії.

На форумі виступив голова Асоціації міст України Віталій Кличко зазначивши, що необхідно невідкладно внести до Конституції України зміни, які забезпечать незворотність процесу децентралізації та її досягнень. Більше інформації доступно за посиланням  – http://auc.org.ua/novyna/klychko-neobhidno-nevidkladno-vnesty-do-konstytuciyi-zminy-yaki-zabezpechat-nezvorotnist.

У Форумі Асоціації міст України взяв участь Президент України Петро Порошенко наголосив, що фінансові можливості громад значно розширилися в результаті проведення децентралізації і закликав до їх ефективного використання на місцях також зазначив, що децентралізація є однією з найрезультативніших реформ з тих, що були проведені в країні останнім часом. «Децентралізація – це є моє дітище, і я наполегливо працюватиму над цим проектом рівно стільки, скільки мені відміряє бути при владі український народ»,  – сказав Президент під час виступу на XIV Українському муніципальному форумі (більше інформації доступно за посиланнями – http://auc.org.ua/novyna/prezydent-decentralizaciya-odna-z-nayefektyvnishyh-reform-v-derzhavi , http://auc.org.ua/novyna/nyni-bilshist-derzhavnyh-groshey-znahodyatsya-same-u-miscevyh-byudzhetah-prezydent-pro).

Участь у заході взяла делегація представників з Київського регіонального відділення Асоціації міст України.

Додати коментар