Фольклорний ансамбль «Веселка» з Київщини здобув престижну нагороду на Всеукраїнському фестивалі “Червона калина” (Фоторепортаж)

Вже вчетверте Кривий Ріг на 4 дні став справжнім центром народної української творчості. Цьогоріч на VIII Всеукраїнський фестиваль народної творчості “Червона калина” зібралося понад 1000 учасників з 19 областей України. Це і солісти, і дуети, і фольклорні ансамблі, і хори, й інструменталісти.

 «Фестиваль щороку дивує. Він набуває популярності, має багатомільйонну аудиторію. Приїжджають люди з усієї України, щоб показати свій талант і любов до української культури, показати своє чудове й різноманітне народне вбрання. І це прекрасно», – сказала заслужена артистка України, співачка й телеведуча Оксана Пекун.

Голова журі фестивалю-конкурсу, професор Київського національного університету культури та мистецтв, секретар Національної всеукраїнської музичної спілки Петро Андрійчук також зазначив, що «Червона калина» набуває розмаху, стає все масштабнішою і все більш професійною. Попри важкі часи й економію коштів саме на аматорстві, на народній творчості, на культурі, народу вдається самореалізуватися, самоактуалізуватися і творити просто чудеса. За словами професора, зараз іде хвиля відродження автентичної творчості.

Мер міста Кривого Рогу Юрій Вілкул подякував усім учасникам за те, що вони вже четвертий рік поспіль приїжджають до Кривого Рогу і приносять йому славу культурного центру. Міський голова висловив надію, що ще багато років такі фестивалі будуть радувати криворіжців і всіх українців своєю яскравістю і самобутністю.

Гала-концерт та нагородження переможців відбулося в неділю, 17 червня, в Криворізькому академічному театрі ім. Т. Шевченка. Під час концерту Петро Андрійчук вручив Диплом третього ступеню Народному аматорському фольклорному ансамблю «Веселка» (художній керівник Тетяна Мисан, музичний керівник Віталій Пащенко) з міста Переяслава-Хмельницького.

Поїздку до Кривбасу артистів на фестиваль організували – міський відділ культури і туризму (начальник Вікторія Гуріна) та Переяслав-Хмельницький НЦК “Зустріч” (директор Тарас Близнюк).

Відео з місця події та виступ на фестивалі Народного аматорського фольклорного ансамблю «Веселка» можна переглянути за посиланням https://phm.gov.ua/?p=31549

 

Додати коментар