Переяславці привітали колектив Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни з Днем медичного працівника (Фоторепортаж)

Традиційно у третю неділю червня працівники медичної галузі України відзначають своє професійне свято. Урочистості з нагоди Дня медичного працівника в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни відбулися 14 червня.

Розпочалися урочистості Дня медика в Будинку культури та дозвілля молитвою за Україну, яку звершив настоятель храму пророка Іллі протоієрей Стефан. Після молитви до присутніх у залі винуватців свята звернувся очільник закладу, Заслужений лікар України Юрій Гріненко.

«Я пишаюся вами – ви є професіоналами у своїй справі, і ми гідно виконуємо свою місію, стоячи на варті здоров’я ветеранів та учасників АТО. Ваша майстерність, досвід, милосердність та дбайливість повертають нашим захисникам найцінніше – відчуття повноти життя. Я гордий тим, що такі поняття як доброта душі, самовіддана праця та чесність роблять наших працівників справжньою цінністю – візитною карткою госпіталю», – зазначив Юрій Олександрович.

У центрі працюють майже 600 медичних працівників. Уже майже 4 роки, як життя медиків шпиталю різко змінила війна на Донбасі. Юрій Гріненко наголосив, що сьогодні особливо пріоритетною місією для вітчизняної медицини є надання кваліфікованої медичної допомоги та реабілітації бійців АТО: «Одним із пріоритетних напрямків держави є забезпечення якісної медичної підтримки бійцям АТО. Завдяки Президентському патронату, турботі Міністерства охорони здоров’я в Центрі створені чудові умови для лікування ветеранів війни, реабілітація наших воїнів знаходиться в надійних теплих руках, під опікою мудрих та кваліфікованих медичних працівників. За період з 2015 по 2018 рік в Центрі проведено лікування та реабілітацію більше ніж шести тисячі учасників АТО, це бійці-воїни, які не пошкодували свого здоров’я для захисту Батьківщини».

Перші відзнаки на заході отримали працівники центру після вітального слова голови первинної профспілкової організації медико-соціального центру Станіслава Кононенка.

Цього дня на урочистостях вітали медичний персонал центру представники самоврядування Переяславщини – голова Переяслав-Хмельницької РДА Юрій Клименко та заступник міського голови Валентина Губенко. За багаторічну працю та надання високоякісної медичної допомоги кращих працівників госпіталю нагородили подяками, грошовими винагородами та квітами від імені Переяслав-Хмельницької міської ради та міського голови Тараса Костіна, райдержадміністрації, районної ради, а Юрій Гріненко відзначив свій колектив почесними грамотами та преміями.

Після офіційної частини заходу цього року цікаву та насичену концертну програму підготували артисти Переяслав-Хмельницького Народного центру культури “Зустріч” (директор Тарас Близнюк), яку вела Влада Черненко – Оксана Чирка, Надія Томчук з хореографічним колективом «Едельвейс» (міська ЗОШ №5, керівник Олена Левченко), Ольга Аніскіна, Зразковий аматорський хореографічний колектив «Вольтаж» (керівник  Даная Саулко), Наталія Александрова, Едуард Нікітін, гурт «Нектар» (Марина Дереча, Ярина Буренко), Олексій Чирка, Народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька».

В концертній програмі взяли участь працівники госпіталю – Борис Герус, Микола Кривошея та Віталій Мусик.

Додати коментар