В Переяслав-Хмельницькому відбулося свято мікрорайону «Борисівка – мій, рідний краю»

9 червня на стадіоні в мікрорайоні «Борисівка» відбувся традиційний захід, за ініціативи завідуючої клубом Віти Ващенко, художнього керівника клубу Лілії Кукси, депутата міської ради Віталія Дубовича, за підтримки Народного центру культури «Зустріч» (директор Тарас Близнюк) та відділу культури і туризму міської ради (начальник Вікторія Гуріна), свято мікрорайону – «Борисівка – мій, рідний краю».

Ведучі Едуард Нікітін та Ольга Аніскіна перед початком двохгодинного концерту артистів міста Переяслава-Хмельницького провели короткий історичний екскурс народження мікрорайону:

Борисівка, наш край красивий, квітучий. Але все ж справжньою красою є люди. Ми бачимо їх щодня вони живуть поруч, вони скромні і працьовиті. Вони не звикли до слави але, їх щоденна праця, – то джерело людської мудрості і самовідданості.

Край Ваш багатий щасливий, уквітчаний… Але чи завжди він був таким? Чи завжди на обличчях його грала весна, усмішка і променилися радісно очі?

Церква на крові святого Бориса – мовчазний знак святості трагічної події, яка відбулася у 1015 році, коли юного князя підступно було вбито на березі річки Альта.

В 1660 р. російський цар Олексій Михайлович подарував Межигірському монастирю ділянку землі на лівому березі Альти, що в селі Кондоїдовка поблизу міста Переяслава.

Село Кондоїдовку все частіше стали іменувати Борисівкою, а в середині стали ХІХ ст. цю назву вже вказували в офіційних документах. Так виникла назва вашого мальовничого краю, багатого на величну історію.

Тож ще раз зі святом Вас вітаємо, бажаємо здоров’я та наснаги Вам, нехай безкрає синє небо дарує дощик, коли вам треба, нехай багатий врожай не покидає нашої землі.

Творчий концерт розпочався яскравим флешмобом – діти, вихованці хореографічних колективів мікрорайонів «Борисівка» і «Трубайлівка», танцювали з жовто-блакитними стрічками під пісню «Перлина Україна». Свою творчість глядачам дарували маленькі перлинки-вихованці ДНЗ «Золотий ключик», солістка Аня Брик, хореографічна студія «Міккімауси» клубу «Трубайлівка», тріо (Ярослава Близнюк, Любов Ткач, Данило Ратушний) та дует (Олександр Джахая та Марія Даниленко) студії «Камертон» НЦК «Зустріч», учасники танцювального колективу клубу мікрорайону «Борисівка» «Viva Dance». Оплесками зустрічали глядачі своїх землячок, солісток вокальної студії «Камертон» Олександру Ващенко з та Кіру Гулаю.

В антракті творчого концерту зі святом мікрорайону «Борисівка» жителів привітали: міський голова Тарас Костін, депутат міської ради Віталій Дубович, який вручив від міської ради та відділу культури подяки і солодощі 17 дітям мікрорайону за активність в творчій роботі місцевого клубу.

Під час свята діти різного віку мали змогу попускати мильні бульбашки та отримали по пачці морозива.

В другій частині святкового концерту свою майстерність продемонстрували майстри своєї справи нашого міста – артисти НЦК «Зустріч»: Олексій Чирка, Народний аматорський вокальний ансамбль «Вербиченька» під керівництвом Наталії Александрової, Влада Черненко, Ольга Аніскіна, дует «Два кольори» під керівництвом Василя Заболотного, Валерія Христюк, Наталія Александрова.

На завершення святкової програми ведучі побажали шановним борисівчанам кожному мирного неба, розквіту і процвітання, духовної міці та волелюбності, національного духу і гідності, благополуччя, самоповаги і натхнення, чистоти в помислах та благородства у вчинках.

Свято мікрорайону «Борисівка» настільки сподобалось місцевим жителям, що вони побажали організаторам знову провести такий захід в наступному році. Окрасою свята став приїзд атракціонів від кременчуцьких підприємців.

Вагому допомогу в проведенні заходу надали місцеві підприємці Володимир Левченко, Іван Макарчук, Олександр Кулик.

Додати коментар