До університету на екскурсію завітали школярики (Фоторепортаж)

Щорічно 1 червня в Україні та  по  всьому світу відзначається Міжнародний день захисту дітей, який покликаний привернути увагу до захисту прав дитини. Саме цього дня до Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди завітали  на екскурсію випускники 2-А класу ЗОШ №6 на чолі з їхньою вчителькою Любов Павлівною Дьогтяр, яка є випускницею нашого університету.

Для шановних гостей було підготовлену надзвичайно цікаву і корисну екскурсію. І це не випадково, адже екскурсії значно розширюють кругозір учнів, їхні знання про оточуючий світ, глибше знайомлять з різними професіями та активізують творчий потенціал.

 Розпочалася екскурсія із відвідування мистецьких аудиторій університету, у яких експонуються найрізноманітніші вироби, які виготовляють студенти університету. Старший викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання Роман Мотузок показав дітлахам найрізноманітніші експозиції: картини, ляльки-мотанки, вироби із крапкового розпису, малярство на склі, вироби із олійного та акварельного живопису,  графічні роботи пастель та розповів про техніку їх виготовлення.  Також Роман Миколайович захопив дітлахів розповіддю про писанкарство, соломоплетіння і продемонстрував вироби.  Дітей надзвичайно зацікавив ткацький станок, на якому можна ткати одіж, спеціальні килимки, картини.

Також школярики відвідали кабінет зоології, де їх відразу захопила надзвичайно різноманітна і цікава зоологічна колекція. Вони ніби раптово переступили поріг фантастичного світу, де в одному місці “проживають” різноманітні істоти. Молоді відвідувачі уважно слухали екскурсовода – декана факультету фізичного виховання Віктора Куйбіду, який демонстрував дітям різноманітні експонати та розповідав історію їх створення. Дітлахи зацікавлено розглядали унікальні екземпляри того чи іншого виду тварини та намагалися доторкнутися, щоб пересвідчитися у реальності створінь.

Ще одним захоплюючим місцем, яке відвідали школярі була книгозбірня університету. Її господиня – Ольга Шкира, повела гостей у надзвичайно цікавий і захоплюючий світ книги. Учні відвідали бібліотечні зали, в яких працюють студенти із науковою літературою, ознайомилися із книжковою інсталяцією «Переяслав – у віках», завітали до Шевченкової світлиці, познайомилися із університетською Екочитальнею.  

Екскурсія пройшла надзвичайно цікаво і захоплююче. Всі були задоволені та отримали море гарного настрою і позитиву. Дітлахи дякували екскурсоводам за цікаву і повчальну інформацію та пообіцяли після закінчення школи повернутися до нас в університет, адже  хочуть навчитися робити  все,  що сьогодні  побачили  в  аудиторіях  на власні очі.

Ольга Науменко

?
?

?
?

?

?
?

 

Додати коментар