День біологічного різноманіття

Нещодавно відзначався  Міжнародний день біологічного різноманіття (International Day for Biological Diversity). Це свято-заклик до кожної людини, чиїм домом стала наша планета.

“Міжнародний день біологічного різноманіття” не створює святкового настрою, тому що проблеми біологічного різноманіття очевидні. Біологічне різноманіття є основою життя. Його збереження є необхідним для існування людини. На жаль, інтенсивність використання компонентів біорізноманіття призводить до виснаження та вичерпання природних ресурсів: зникають та знаходяться під загрозою зникнення численні види та екосистеми, постійно зростає загроза генному фонду…

 Саме тому виникла ідея в рамках тижня сталої енергії провести конкурс фоторобіт на тему: “Біорізноманіття”, який проводився управлінням економіки виконкому міської ради, за підтримки Переяслав-Хмельницької міської ради.

Мета Конкурсу було відзначення Міжнародного дня біорізноманіття, привернення уваги учнівської молоді та мешканців міста до збереження навколишнього середовища, підвищення рівня їх екологічної культури та  свідомості.

За результатом засідання членів конкурсного комітету, яке відбулося 1 червня, переможцем визнано Миколу Богатиря, який своїми роботами показав красу біорізноманіття та висвітлив проблеми сьогодення пов’язані із впливом людської діяльності на природу та в цілому біорізноманіття. Перше місце отримала робота “Птахи-бджолоїдки”. Але особливу увагу привернула робота “Річка Альта”, “Лебеді” та інші цікаві світлини.

Вчитель біології Юлія Товкун на конкурс подала роботи, які заслуговують особливої уваги.  Краса і різноманіття рослинного світу навколо нас захоплює, але ми  не завжди помічаємо це.

Велику увагу приділили роботам дітей, які творчо, по – особливому, підійшли до фотоконкурсу. В їхніх роботах відчувається любов до всього живого, почуття краси і гармонії. Саме таке ставлення необхідне для збереження біорізноманіття.

 

 

 

Додати коментар