Президент запросив журналістів проінспектувати будівництво на Миколаївському полігоні “Широкий лан”

Тримайте порох сухим і в порохівницях – говорить давня козацька мудрість. Можливо її згадав президент Порошенко, коли ініціював масштабне будівництво житла для 23 000 контрактників. Гуртожитки будуть настільки сучасними і зручними, що російське слово “казарма” до них вже не пасує.

. Це місце “прославилося” торік, коли волонтери поширили в соцмережах фото наметів, що після дощу тонуть в багнюці. Тепер місцевість не впізнати, бо тут кипить робота. Там де колись було чисте поле, з’явилися стіни їдальні на 5000 місць і проклали комунікації, там де була багнюка після дощу – почали заливати бетонні дороги.
 
 Петро Порошенко, Президент України
 Це відповідь Збройних сил України, Міністерства оборони України “всепропальщикам”.  Це абсолютно нові підходи. Нові підходи тому, що одночасно робиться велика їдальня, вирішені питання теплопостачання, водопостачання, енергопостачання. Військовослужбовець на полігоні може в будь-який час прийняти душ, попрати обмундирування, робити, задовільнити всі необхідні побутові послуги, подивитися і відпочити в кімнаті відпочинку, надійно зберігається зброя, є порядок, днювальні знаходяться на своєму місці 
 

 На Широкому лані за рік з’явилися одинадцять нових казарм. А по суті – комфортабельних гуртожитків для військових. Коли цей проект завершиться, військове містечко зможе приймати одночасно аж дві бригади. Важливо, що під час зведення житла була  усунута сама можливість корупції.

 
Петро Порошенко, Президент України
 Кожна копійка була забезпечена ефективною системою Прозоро, якість приймається дуже суворими відповідальними від Збройних сил.Тут буде застосована, я сподіваюся пане міністре, нова система харчування, де будуть мати можливість обрати собі страви військовослужбовці, і все буде присвячено підвищенню боєздатності частини підрозділів, які будуть тут перебувати
 
 Житло для контрактників будують іще в двадцяти одній області України. У Міноборони цей проект називають наймасштабнішим військовим будівництвом за останні двадцять п’ять років. За планами зведуть 184 приміщення для двадцяти трьох тисяч українських військових. Третина роботи вже зроблена, заявив Президент, а гроші виділені в повному обсязі.
 Петро Порошенко, Президент України
Джерела фінансування наших 184 гуртожитків на 23 тисячі осіб в 21 області України, як мені щойно доповіли, ми в основному забезпечуємо за рахунок спецконфіската, тобто кошти, які було конфісковані в попередньої влади – півтора мільярда доларів, і були зроблені за рішенням, за поданням Генеральної прокуратури відповідною судовою інстанцією України сьогодні вже працюють на українську оборону, на українського солдата. Також іншим джерелом відповідно до рішення РНБО, яке я підписав, є спецфонд, який зараз спрямовується на будівництво гуртожитків
  Окремою статтею фінансується будівництво житла для учасників АТО. Гарант особисто перевірив, як тривають роботи на Львівщині і заявив, що Україна не може більше залишатися заручницею пострадянської практики, коли військовослужбовцю ніхто не гарантує реалізації прав на житло. Петро Порошенко пообіцяв взяти масштабну реформу житлового забезпечення під власний контроль.

Додати коментар