Урочисте відкриття Бескидського двоколійного тунелю

Відкрити Україну для Європи і з’єднати Галичину із Закарпаттям. Українські будівельники пробили гори між українськими Прикарпаттям і Закарпаттям – і збудували там тунель. На відкритті західного порталу до Європи протяжністю тисяча сімсот шістдесят чотири метри побував Президент Петро Порошенко.

 

 

 Закарпаття і Львівщина мріяли про цей транспортний коридор ще з 1998го. Проте, від мрій до реальних дій вдалося перейти лише 4 роки тому. Тепер тунель відкрито. А разом з ним – новий маршрут експорту української продукції в Євросоюз. Це один з наймасштабніших інфраструктурних проектів за часи української незалежності.
 
 Петро Порошенко, Президент України
Сьогодні це – як ковток повітря. Рішуче збільшення інвестиційних і інфраструктурних можливостей держави.\\Бескидський тунель, який ми разом з вами і усією Україною сьогодні відкриваємо – найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Його будівництво припало на останні чотири з половиною роки, коли ми боронимо країну від російської агресії. І в той же час – знаходимо сили та ресурси для модернізації нашої держави
Новий тунель зможе пропускати більше сотні пар поїздів на добу, тоді як старий – лише 47. Товари звідси підуть до Італії, Словенії, Угорщини та Словаччини. В Україну ж локомотиви – привезуть європейських туристів, які наповнять здравниці Закарпаття.
 Петро Порошенко, Президент України
Цей тунель є символом співпраці «Укрзалізниці», української влади, Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку. Коли, об’єднавши зусилля, ми продемонстрували, що ми здатні в умовах війни, в умовах агресії робити масштабні проекти такого рівня
 Символічно, що на відміну від Росії, яка мостом з’єднала окупований Крим з імперським материком, Україна за 4 роки збудувала ще одне сполученням до Європи, все далі віддаляючись від Москви.
 

Додати коментар