В.о. начальника Управління Пенсійного фонду України провела “круглий стіл” з підприємцями

18 травня 2018 року в.о. начальника управління Переяслав – Хмельницького об’єднаного  управління Пенсійного фонду України Київської області Тетяна Бугай провела засідання «круглого столу» з підприємцями міста, де наголосила, що використання роботодавцями праці найманих працівників без офіційного працевлаштування та виплата заробітної плати “в конверті” – важлива проблема, яка послаблює соціальний захист працівників та позбавляє їх страхового стажу, а отже і гідної пенсії в майбутньому. Значна частина роботодавців усвідомлюють її важливість і працюють у законодавчому полі. Але є й такі, які намагаються отримати якомога більший прибуток, ухиляючись від сплати податків, використовуючи працю громадян без належного оформлення трудових відносин. Вирішити проблему із легалізацією заробітної плати найманих працівників можна лише спільними зусиллями.

В ході дискусії учасники круглого столу домовились про подальшу співпрацю у розв’язанні соціальних проблем.

До відома присутніх також доведено інформацію про переваги дистанційного отримання послуг з використанням веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому особисто в управлінні Пенсійного фонду України одержати інформацію щодо його нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплачених внесків до Пенсійного фонду України та страхового стажу.

Наостанок підприємці отримали інформаційні листівки та буклети  по легалізації заробітної плати, реєстрації на веб – порталі Пенсійного фонду та правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Додати коментар