День вишиванки відзначили працівники міської ради на фабриці художніх виробів – унікальній фабриці вишивки та ткатцтва (Фоторепортаж)

Цього року День вишиванки дружно відзначили працівники структурних підрозділів Переяслав-Хмельницької міської ради. У святкових українських вишиваних вбраннях вони зібралися біля центрального входу до головного приміщення установи. Присутніх привітав міський голова Тарас Костін. Він відмітив важливу роль Дня вишиванки у формуванні української нації, у відродженні давніх народних традицій та закликав присутніх бути активними та єдиними у прагненні берегти та примножувати іх у повсякденному житті.

 – Коли вдягаєш українську вишиванку, то ніби відчуваєш прилив позитивної енергії, гордості за нашу націю, відповідальність перед людьми, радієш з того, що маєш честь належати до цього народу – сказав Тарас Вікторович.

Після фотографування на згадку в дружньому колі частина учасників зібрання взяла участь у символічному святковому велопробігу центральними вулицями міста. Велосипедисти відвідали пам’ятні знаки, присвячені першій літописній згадці про Переяслав, та першій літописній згадці про Україну.

Потім всі учасники заходу відвідали місцеву фабрику художніх виробів, якій вже більше століття, та яку багато років успішно очолює Почесний громадянин міста Переяслава-Хмельницького Катерина Іванівна Коляденко.

Міський голова Тарас Костін, перший заступник міського голови Григорій Карнаух, секретар ради Петро Бочарін, керуюча справами міськвиконкому Валенина Гринець та начальник управління соціального захисту населення міської ради Микола Гуща привітали Катерину Іванівну зі святом та побажали їй та колективу здоров’я, миру та нових трудових звершень. Численна делегація працівників міської ради мала змогу ознайомитися із повним циклом виготовлення художніх виробів працівниками фабрики.

Особливо цікавим на думку присутніх є процес створення полотна з орнаментами на ткацьких верстатах. Особливо багато позитивних вражень викликав перегляд виставки готової продукції. Тут можна було побачити вишукані чоловічі та жіночі ткані сорочки, плаття, скатертини, пояси та інші вироби, які славляться не тільки в Україні, а й за кордоном. Присутні подякували колективу фабрики художніх виробів за проведену змістовну екскурсію, яка стала символічною в День вишиванки.

День вишиванки – свято національної єдності українців, покликане зберегти споконвічні народні традиції та об’єднати  українців. Основною метою відзначення цього свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та дорослого населення міст і сіл нашої держави. Вишита сорочка є оберегом, символом краси і молодості. Цей символ  «проголошує» в серцях кожного з нас любов до Батьківщини, українських традицій та української історії. Різноманітні орнаменти вишиванок здавна радували око та несли в собі унікальний код української нації, – сильної, красивої, невмирущої, – тої, що постійно прагне до волі та розвитку.

Додати коментар