Священний Синод УПЦ Київського Патріархату змінив назву єпархії Переяслав-Хмельницька на Переяславська

ЖУРНАЛ № 38

СЛУХАЛИ:

Повідомлення Патріаршого намісника Преосвященного Епіфанія, митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського, про Рішення Переяслав-Хмельницької міської ради від 26 жовтня 2017 р. «Про пропозицію повернення місту Переяслав-Хмельницький Київської області історичної назви «Переяслав»» № 05п-44-VII.

ДОВІДКА:

26 жовтня 2017 р. Переяслав-Хмельницька міська рада Київської області ухвалила рішення № 05п-44-VII «Про пропозицію повернення місту Переяслав-Хмельницький Київської області історичної назви «Переяслав»», яким підтримано ініціативу громадськості повернути місту історичну назву – Переяслав.

У зв’язку з цим Патріарший намісник Преосвященний Епіфаній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський, звернувся до Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета і Священного Синоду з проханням про внесення відповідної зміни до титулу Патріаршого намісника та до документів УПЦ Київського Патріархату, в яких цей титул зазначений.    

УХВАЛИЛИ:

1. У зв’язку зі зміною назви м. Переяслав-Хмельницький Київської області та поверненням йому історичного найменування «Переяслав» – Патріаршому наміснику мати титул «митрополит Переяславський і Білоцерківський», а назву очолюваної ним єпархії змінити на «Переяславська».

2. Внести відповідні зміни до Статуту про Управління УПЦ Київського Патріархату та в усі інші документи, де це є необхідним. 

Додати коментар