Студенти університету ознайомилися з роботою міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

15 травня у приміщенні Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася зустріч студентів
4 курсу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ ім. Г.С.Сковороди факультету «Соціальна педагогіка і психологія» з працівниками центру.

Метою візиту було ознайомлення з діяльністю установи — міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Студенти мали можливість поспілкуватися з директором центру Валентиною Мільгевською, іншими працівниками, оглянути робоче приміщення та побачити роботу МЦССДМ.

Майбутні педагоги ознайомилися із першочерговими завданнями центру, зокрема, щодо особливостей соціально – профілактичної роботи, спрямованої на запобігання потраплянню в складні життєві обставини сімей, дітей та молоді; виявлення сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги; здійснення їх соціального супроводу; надання таким сім’ям соціальних послуг за результатами проведеної оцінки потреб їх у таких послугах; забезпечення взаємодії МЦСССДМ із структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, а також залучення потенціалу територіальної громади до проведення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

Студенти були приємно враженні цікавою презентацією, яка їм допомогла зрозуміти механізми майбутньої професії у сфері соціальних послуг.

Інформація Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ

Додати коментар