Вихованці переяславського військового ліцею прослухали лекцію «Букринська епопея» в музеї-діорамі

15 травня 2018 р. учні 10 класу (керівник – заступник директора з військово-спортивної роботи майор Шмалій Анатолій Іванович) Комунального закладу Київської обласної ради «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» у Музеї-діорамі «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» прослухали лекцію «Букринська епопея», яку прочитала завідувач НДВ «Музей-діорама  «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Бойко Надія Андріївна.

Лектор розповіла присутнім про кровопролитні бої на правому березі Дніпра по створенню Букринського плацдарму, з якого планувалося спочатку визволити Київ, процитувала спогади учасників та очевидців цих боїв, назвала причини невдачі наступу з Букринського плацдарму та деталізувала перегрупування радянських військ на Лютізький плацдарм, з якого і було визволено Київ 6 листопада 1943 року.

Завідувач НДВ «Музей-діорама «Битва за Дніпро в районі Переяслава і створення Букринського плацдарму восени 1943 року» Н. А. Бойко

Додати коментар