“Я люблю тебе, мамо!” – студенти Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Григорія Сковороди привітали матусь зі святом

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас. Кожної людини, яка живе та ходить по землі. Це свято – День Матері!

День Матері відзначається в нашій країні у другу неділю травня. У цей день ми вшановуємо найдорожчих людей, які найбільше дбають про нас, дякуємо їм за турботу, любов та недоспані ночі. Це свято з кожним роком стає все більш популярним, і це не дивно, оскільки мама, споконвіку, була найріднішою і найдорожчою людиною для кожного.

Студентський актив Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Cковороди долучився до святкування. З нагоди свята відбувся фотоконкурс, де на стенді були розміщені фото наших студентів із найдорожчими для них людьми – мамами, із дитинства та сьогодення. Також всі бажаючі могли цього дня згадати свою матінку, написавши її ім’я та приклеїти на карті України до назви міста, звідки вона родом. Організатором заходу виступила Студентська рада університету.

  Існують традиції святкування даного свята в Україні. У нашій державі, цього дня, матінкам прийнято дарувати квіти і цукерки, але все ж кращий з усіх подарунків – це подарунок, зроблений своїми руками. Також, це чудова можливість провести день у сімейному колі: щось приготувати, відправитися на пікнік або зіграти в різні спортивні ігри. Крім України, це свято, відзначається також у всьому світі, причому традиції його змінюються залежно від країни.

У цей день ми від усієї душі вітаємо дорогих мам зі святом. Хай світлом і добром відгукуються у душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість!

Ольга Науменко

 

Додати коментар