Бути військовослужбовцем – це престижно!

На Київщині стартував черговий весняний призов громадян віком від 20 до 27 років на строкову військову службу. Цього року на новобранців чекає чимало нововведень.

Слід зауважити, що престиж проходження служби в Збройних силах України продовжує зростати. Значну роль у цьому відіграє той факт, що молоді люди вже на збірних пунктах можуть побачити і відчути позитивні зміни: в рази поліпшилося харчування, військовий камуфляж став більш якісним і зручнішим, майбутній солдат може без  зайвих застережень користуватися мобільним зв’язком, що раніше суворо заборонялося. Одне слово, нарікати на радянські стандарти в армії нині не доводиться. Щодо самої служби, то для призовника зараз створено максимально комфортні умови.

Після проходження служби військовослужбовець отримує від держави широкий пакет соціальних гарантій, які включають в себе, зокрема: безкоштовне санаторно-курортне лікування; за ним зберігається житло, яке він займав до призову на строкову військову службу; не можуть бути зняті з квартирного обліку військові, які потребували поліпшення житла; ті, хто в повній мірі віддав данину державі, мають право вступати до вищих навчальних закладів військового профілю поза конкурсом; хто був призваний на строкову службу в період навчання, при звільненні з військової служби  зараховуються для продовження навчання до того ж закладу, де навчалися до призову. Також військовослужбовці користуються безплатним проїздом усіма видами громадського транспорту, окрім таксі. Держава гарантує, що під час проходження строкової служби, військовослужбовці не залучатимуться до зони проведення операції Об’єднаних сил, якщо не укладуть професійний контракт на продовження військової служби.

Усім необхідним військові строкової служби будуть забезпечені в повному обсязі, а це – триразове харчування, військова форма, близько чотирьохсот гривень щомісяця на особисті витрати та, у разі необхідності, безкоштовне лікування. При призові кожен отримає одноразову грошову допомогу у сумі 3524 грн, а при звільненні в запас вже вісім посадових окладів. Зрештою, все залежить від посади та звання. Строкова служба триває півтора року, для громадян з вищою освітою – один рік. При прийомі на роботу до правоохоронних, силових органів, муніципальних структур перевагу надаватимуть тим, хто пройшов службу в лавах Збройних сил.

Призовна комісія нині враховує бажання призовника служити неподалік від місця проживання, реально оцінює його можливості за станом здоров’я, освіти, спеціальностей, отриманих до призову.

У сучасній Українській армії військовослужбовець по призову займається бойовою підготовкою, вдосконаленням навичок, а не другорядними роботами, тому служби боятися не варто, але готуватися до неї потрібно.

 

Група по роботі з особовим складом та громадськістю

Київського обласного військового комісаріату

Додати коментар