День зайнятості в Дівичківській об’єднаній територіальній громаді

В рамках акції « Живи та працюй в Україні» відбулася чергова виїзна акція Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру зайнятості в Дівичківській об’єднаній територіальній громаді.

Під час виїзного заходу на території сільської ради, до фахівців служби зайнятості звернулося 10 жителів громади, які  отримали консультації щодо послуг служби зайнятості, норм чинного законодавства про працю та зайнятість населення,  інформацій про наявні актуальні вакансії в Переяслав-Хмельницькому центрі зайнятості та за його межами.

Фахівці центру зайнятості провели інформаційний семінар на тему «Легальна зайнятість». Семінар проводився з метою підвищення обізнаності населення про негативні наслідки неофіційного працевлаштування,  про можливі форми шахрайства при працевлаштуванні, про переваги легальної зайнятості в Україні.

З метою ознайомлення учнів з проблемою самовизначення, мотивуванням їх до вибору актуальних на ринку праці професій, профконсультант Інна Левадня провела  профорієнтаційний урок «Життєва компетенція» для  учнів 9 класу Дівичківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Також до уваги учнів було запропоновано перегляд анімаційних відеороликів про професії, які мають попит на вітчизняному ринку праці сьогодні (з урахуванням найближчого майбутнього). Саме це має допомогти підліткам зорієнтуватися в безмежному світі професій та знайти відповідь на питання «Ким бути в майбутньому?».

В ході зустрічі учні прийшли до висновку, що над професійним вибором потрібно задуматися вже сьогодні, щоб у майбутньому зробити правильний вибір та реалізувати свої можливості. По закінченні заходу всі присутні отримали інформаційні буклети.

Додати коментар