Переяслав-Хмельницький на шляху написання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату

12-13 квітня 2018 року відбувся тренінг Проекту ЄС  в Україні ” Угода мерів – Схід” для малих міст на тему: “Залучення фінансування у реалізацію Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕР (К)”.

28 представників міст – підписантів були присутні на тренінгу. Від нашого міста представником була Ірина Мацаєнко – головний спеціаліст відділу економіки та зовнішніх зв’язків управління економіки виконкому міської ради.

Національний експерт Оксана Кисіль та фінансовий експерт Сергій Гаращук  розповіли учасникам тренінгу про те, як підвищити здатність муніципалітетів  залучати фінансування у реалізацію Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕР (К).

Оскільки наше місто на етапі розробки Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату теми, які розглядались на тренінгу були дуже актуальними та важливими. Впровадження ПДСЕР, відбір пріоритетних фінансових механізмів та схем, інституційна спроможність муніципалітетів, джерела фінансування та вимоги інвесторів, економічне обгрунтування проекту, система ранжування проектів, фінансові механізми для впровадження ПДСЕР (К) все це необхідні знання для успішного написання та впровадження (ПДСЕР (К). 

За результатами тренінгу найближчим часом заплановано засідання робочої групи з розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату міста Переяслава – Хмельницького до 2030 року.

Додати коментар