Відбувся семінар «Легальна зайнятість»

В рамках загальнообласної акції «Живи та працюй в Україні» 11 квітня Переяслав – Хмельницьким міськрайонним центром зайнятості проведено один із запланованих заходів, семінар на тему «Легальна зайнятість» в якому взяли участь безробітниі громадяни та соціальні партнери.
В ході проведення семінару були розглянуті питання: стан ринку праці, актуальні вакансії в нашому регіоні, переваги легального працевлаштування в Україні, негативні наслідки нелегального працевлаштування, особливості створення та функціонування патронатних сімей. До проведення заходу запрошені соціальні партнери – директор Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Елла Смаль.
Фахівець центру зайнятості Валентина Матвієнко розповіла про стан ринку праці, умови праці, вимоги до претендентів на вакантні робочі місця, наголошуючи на перевагах легального працевлаштування в Україні. Також надала інформацію про соціальні пільги, які надаються різним категоріям населення при офіційному працевлаштуванні. Безробітні отримали інформацію про переваги легальної зайнятості в Україні, про можливі форми шахрайства при працевлаштуванні.
Директор Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Елла Смаль розповіла про нову комплексну соціальну послугу – патронат над дитиною, що залишилася без батьківського піклування. Учасників зустрічі поінформували щодо критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі та перелік документів, які необхідно зібрати кандидатам, особливості створення та функціонування патронатних сімей.
Обов’язок служби зайнятості – інформування населення про переваги легальної зайнятості, а кожна людина самостійно вирішує, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє.

Переяслав-Хмельницький міськрайонний центр зайнятості

Додати коментар