На Київщині перший “вилов” бракон’єрів новоствореного підрозділу водної поліції

Новостворений підрозділ Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області, а саме водна поліція розпочав свою активну боротьбу зі злочинністю. Правоохоронці, забезпечені патрульним катером переданим начальником Головного управління Національної поліції в Київській області Ценовим Дмитром Миколайовичем з честю виконують покладені на них обов’язки та вже мають блискучі результати своєї клопіткої праці.
Відтак, 7 квітня 2018 року, під час несення служби працівниками водної поліції на прибережній території річки Дніпро – дамбі Канівського водосховища було зупинено автомобіль з двома чоловіками. Водієм та пасажиром виявились місцеві жителі, транспортний засіб яких було оглянуто правоохоронцями. У ході проведення перевірки поліцейськими було виявлено риболовні сітки, гумовий човен та 258 кілограм незаконно виловленої нерестової риби. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було здійснено відповідні процесуальні дії та вилучено речові докази. Наразі зловмисникам загрожує покарання передбачене санкцією ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, а саме обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу. Триває досудове розслідування. Працівники поліції нагадують про заборону риболовлі в нерестовий період, що триватиме з 1 квітня по 9 червня 2018 року. У це час вилов передбачено лише в дозволених місцях.

Звертаємося до небайдужих громадян! Якщо Ви помітили незаконний вилов риби повідомте про це за номером телефону Переяслав-Хмельницького відділу поліції: 04567-5-13-41, 102 або за адресою: м. Переяслав-Хмельницький, вул. Магдебурзького права, 25-А. Збережемо разом рідний край!

Переяслав-Хмельницький Відділ Поліції

Додати коментар