На Київщині у військовому ліцеї “Патріот” роз’яснено вихованцям про ризики, пов’язані з мінами і боєприпасами, коли мова йде про дітей в умовах бойових дій

В рамках Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки, з метою інформування ліцеїстів  про ризики, пов’язані з мінами і боєприпасами, 4 квітня в КЗ КОР «Переяслав-Хмельницький ліцей-інтернат «Патріот» проведено інформаційне заняття «Мінна безпека».
У вступному слові директор ліцею-інтернату Козій В.В. наголосив, що сьогодні, коли проводяться повномасштабні бойові дії на сході України, коли в обігу знаходиться велика кількість незареєстрованої зброї, бойових припасів, вибухових речовин, знання з особистої безпеки дуже важливі та корисні, особливо, коли мова йде про дітей.
Учні отримали корисну інформацію від заступника директора з військово-спортивної роботи Анатолія Шмалія  про небезпеку мін та боєприпасів, які не вибухнули, та пройшли інструктаж, як необхідно діяти у різних небезпечних обставинах. Також було організовано тематичну виставку мін та боєприпасів.
Було наголошено про порядок дій та заходи безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, схожих на міни. 
Такі заняття мають величезне значення, бо несуть в собі життєво важливі знання, які  збережуть не одне людське життя.

Додати коментар