Педагог та учні закладу професійно-техосвіти відвідали Литву на запрошення друзів-колег

В березні майстер виробничого навчання ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» Колоткова Вікторія Миколаївна разом зі своїми учнями Ніколаєнком Владиславом та Ладік Тетяною відвідали Литву на запрошення друзів-колег з Центру професійної підготовки відділу торгівлі та бізнесу м. Шяуляй.
З нагоди презентації кулінарної книги «Рецепти друзів», в яку були зібрані рецепти друзів з України, Литви, Росії та Білорусії, до Центру завітали гості, роботодавці, підприємці міста. Це було дійсно свято! Страви, які приготували за рецептами цієї книги, дегустували всі бажаючі. Захопленням від «смаколиків» не було меж. Усіх учасників-кухарів нагородили грамотами і сувенірами, а також подарували книги.
Того ж дня проходив день національної кухні. Було запропоновано обід зі страв литовської, української та російської кухні. Готували обід учні та майстри Центру професійної підготовки відділу торгівлі та бізнесу м.Шяуляй, Переяслав-Хмельницького центру професійно-технічної освіти, Західно-Дніпровського центру професійно-технічної освіти та Російського коледжу традиційної культури м. Санкт-Петербурга. Гості були в захваті від запропонованих страв, від усіх лунали слова вдячності.
Учням Переяслав-Хмельницького ЦПТО дуже сподобалися цікаві, змістовні екскурсії по Литві та подорож до сусідньої країни Латвії. Вони відвідали багато красивих місць: знамениту у всьому світі Гору хрестів, кондитерську фабрику м. Шяуляй «Ruta», де виготовляли цукерки власноруч. Дізналися багато про історію та культуру міста. Побачили як навчаються учні Центру професійної підготовки відділу торгівлі та бізнесу м.Шяуляй, разом працювали на уроках, готували та презентували різні страви. Це був чудовий досвід для них. Вихованці ЦПТО вдячні, що саме їм випала можливість побувати у дивовижній європейській країні, про яку у них залишаться приємні спогади на все життя.

Додати коментар