Відбувся тренінг “Основи фандрейзінгу та написання проектів для отримання грантів”

29 березня 2018 року у місті Переяслав-Хмельницький   громадська організація “Журналісти проти корупції” за підтримки ІСАР «Єднання» та у партнерстві з ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький ДПУ ім.Г.Сковороди” провела тренінг “Основи фандрейзінгу та написання проектів для отримання грантів”. В заході взяла участь головний спеціаліст відділу з питань фізичної культури, молоді та спорту Альона Свириденко, заступник генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника  «Переяслав» Анна Петруня, голова громадської організації «Духовні скарби України» Світлана Яценко.

Мета тренінгу – узагальнення та систематизація знань, набутих у результаті вивчення особливостей фандрейзингу як альтернативного джерела фінансування місцевих програм, розвиток практичних навичок написання проектів  на отримання грантів.
Тренером-консультантом на занятті виступив Круп’як Андрій – представник ГО «Товариство Лева». Тренер розповів учасникам про фандрейзинг, види ресурсів, джерела їх залучення, види фондів. Андрій розглянув разом з учасникам етапи створення успішної проектної заявки. Зокрема, відбувся покроковий аналіз мети заявки, її проблеми, завдань, бюджету та оцінки. Далі робота на тренінгу перейшла від теоретичної до практичної діяльності. Об’єднавшись у групи, учасники розробляли свої проектні заявки на основі спільних ідеї, які б вони хотіли реалізувати у себе в громадах. Кожен учасник отримав інформаційний матеріал щодо складання проектної заявки, що стане їм у нагоді.  По завершенню тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати, які підтверджують здобуті знання.

Додати коментар