Запрошуємо відвідати міжнародну виставку Solar Ukraine 2018

Solar Ukraine 2018 — перша міжнародна виставка, присвячена генерації та використанню сонячної енергії в Україні. Відбудеться одночасно з elcomUkraine 2018 на території ВЦ «КиївЕкспоПлаза»(Київ, вул. Салютна 2-Б). В останні роки в Україні інтенсивно розвивається один із напрямів відновної енергетики — сонячна енергетика. Початок цьому було покладено в 2009 р. з моменту прийняття на державному рівні пакету законодавчих актів, що забезпечують гарантії, умови і преференції виробникам обладнання і технологій, інсталяторам, юридичним і фізичним особам всіх форм власності, які експлуатують енергію сонця, як для власних потреб, так і для бізнесу.

Ринок сонячної енергетики в Україні розвивається і демонструє швидкі темпи зростання усіх сегментів (матеріали, обладнання, технології, інсталяції, девелопмент і т.ін.) та має достатній потенціал для майбутнього зростання (від менш ніж1 ГВт у 2017 р. до більш ніж 5 Гвт у перспективі до 2020 р).

Діюча в Україні державна програма «Зелений тариф» ставить собі за мету стимулювати суб’єкти господарювання усіх форм власності використовувати поновлювані джерела енергії. Програму розроблено у тісній співпраці з такими міжнародними інституціями, як МВФ, ГЕФ, ФЧТ, підтримується інвестиціями по лінії МБРР, ЄБРР, ЄІБ (програми USELF, UKEEP) і базується на гарантії держави Україна про незмінність законодавчого поля до 2030 року.

На сьогодні ставка «зеленого тарифу» в Україні є однією з найвищих у світі, виплати прив’язані до курсу євро. Повністю сформована і функціонує система взаємовідносин держави і об’єктів генерації електроенергії всіх форм власності в частині продажу, обліку та розрахунків за електроенергію, отриману з енергії сонячного випромінювання. 

Всі ці заходи забезпечують стрімкий розвиток сонячної генерації. Енергетична стратегія України планує зростання частки електроенергії, одержаної з енергії сонячного випромінювання, до 12% в загальному енергетичному балансі країни в перспективі до 2035 року

 

Додати коментар