Жіноча збірна України з волейболу показала майстер-клас на Київщині

23 березня в залі імені Василя Сухомлинського ДПУ імені Григорія Сковороди відбулася відкрита лекція “Стан,тенденції й перспективи розвитку волейболу в Україні й світі. Методика суддівства”. Заняття провів Мельник Михайло Григорович – президент федерації волейболу України, член НОК України, заступник голови Технічного комітету з волейболу FISU (Міжнародної студентської спортивної федерації), викладач кафедри спортивних дисциплін, ігор і туризму, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, заслужений працівник освіти України Мельник М. Г. Ця лекція була організована для вчителів фізкультури міста, викдачів та студентів університету. Зустріч пройшла у дружній, невимушеній атмосфері. Михайло Григорович розповів присутнім про те, як він, простий юнак з Івано-Франківщини, поставив собі ціль і долаючи перешкоди, дійшов до неї. Розповів про здобутки та проблеми сучасного українського волейболу, про курйозні випадки під час суддівства, про знайомства з колегами з інших країн. Присутні задавали йому різні питання стосовно суддівства, на які отримали компетентні відповіді. Півтори години минули, як 5 хвилин.
Після цього всі були запрошені на майстер-клас від судді міжнародної категорії, який відсудив більше 500 міжнародних матчів. Михайло Григорович – єдиний з українських арбітрів, хто судив два фінальні етапи чемпіонатів світу, Олімпійський континентальний відбірковий турнір, фінал чотирьох Ліги чемпіонів, два фінали Кубку Челенджер, він входить до топ-десятки арбітрів Європи.
Сьогодні Мельник М. Г. судив матч збірної України U-17 (фіналіст чемпіонату Європи, Болгарія, квітень 2018 р.), яку тренує 73-річний Заслужений тренер України Перебийніс Віктор Васильович та команди Національного університету фізичного виховання і спорту (м. Київ). Дівчата показали дуже технічну та змістовну гру. Присутні були в захваті від цього дійства. Нажаль, спортивна зала університету не змогла вмістити всіх охочих, а подивитися було на що.

Юрій Назаров, вчитель фізичного виховання ЦПТО

Додати коментар