В Переяславі-Хмельницькому брати Кривенки вчать дітей грати у футбол

«Давно хотілося, щоб у Переяславі якнайбільше людей займалося футболом. А прищеплювати любов до спорту треба із раннього віку. Тому й вирішили створити дитячо-юнацький футбольний клуб», – говорить житель міста Юрій Кривенко, 32 роки. Тренує дітей разом з братом Романом, 26 років. Обоє – викладачі кафедри спортивних дисциплін, ігор та туризму педуніверситету ім. Г. Сковороди, відомі на Переяславщині футболісти.

Наразі у ДЮФК «SEMEX KIDS» займається 15 дітей віком від 6 до 11 років. Згодом, коли вихованців стане більше, їх розділять на кілька груп. Тренування проходять у спортзалі ЗОШ №4 щопонеділка та щосереди з 18.00 до 19.30 та щосуботи з 10.00 до 12.00. Поки що їх відбулося сім.

– Специфіка наших тренувань в тому, що діти більшість часу працюють з м’ячем, – розповідає Роман Кривенко. – Не можна їх у такому віці сильно фізично навантажувати. Тому ми вчимо їх робити різноманітні ігрові вправи, проводимо рухливі ігри, естафети. Вони постійно змагаються, демонструють свої вміння. І найголовніше – під час таких занять вони й не помічають, наскільки сильно фізично викладаються.

– Уже зараз видно, що деякі діти вирізняються здібностями, – продовжує Юрій Кривенко. – Зазвичай чим менший вихованець, тим швидше він засвоює різні технічні прийоми. Із молодшими працювати легше: вони краще все сприймають, уважно слухають тренера, їх можна більшого навчити. Але якщо хочуть займатися діти 10-11 років, ми в жодному разі не відмовимо. За тренуваннями спостерігають батьки. Часом здається, що вони отримують навіть більше задоволення ніж юні футболісти – нестримно вболівають під час наших міні-змагань або «двохсторонок».

ДЮФК «SEMEX KIDS» оголошує набір дітей віком від 6 років.
Вартість – 200 грн/місяць (12 занять).

Детальна інформація за тел.:
097-998-43-97, (Юрій Олександрович),
093-325-90-07 (Роман Олександрович).

Сприяв створенню клубу і міський голова Тарас Костін.

– Ми з ним знайомі, обидва – спортсмени, – зазначає Юрій. – Щойно він дізнався про ідею створення ДЮФК, пообіцяв, що всіляко нас підтримуватиме. Також ми дуже вдячні депутату міської ради, директору четвертої школи Анатолію Павловичу Чуяну. Він охоче надав нам для користування спортзал свого навчального закладу безкоштовно. До слова, багато наших вихованців – із ЗОШ №4. Ми проводили невеличку рекламну кампанію в цій школі та найближчих до Підварок (зокрема, в Гайшині та навіть Дем’янцях). Вважаємо, що дуже важливо розвивати футбол не лише в місті, а й у селах Переяславщини.

І звичайно ж, дуже допоміг депутат міської ради В’ячеслав Саулко. Він постійно заохочував нас до створення футбольної школи. І тепер всіляко нас підтримує. Приміром, придбав для наших вихованців спортивну форму. Уявіть, які дітлахи щасливі, коли, щойно прийшовши до секції, відразу отримують ігрову форму!

Окрім того, що вихованці «SEMEX KIDS» постійно тренуватимуться, вони також братимуть участь у різноманітних футбольних турнірах та товариських матчах. Тренери чудово розуміють, що якісний футболіст може вирости лише під час змагального процесу. Щоб це сталося, вони зроблять усе: навичок і досвіду в них достатньо. Крім того, що вони викладають в університеті, уже встигли раніше попрацювати з дітлахами на батьківщині, у Чорнобаївській ДЮСШ.

Віталій Усик, міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар