В місті комунальники демонтують самовільно-встановлені об’єкти зовнішньої реклами

14 березні 2018 року працівниками цеху «Благоустрій» КП «Переяслав-Хмельницьке ВУКГ» під керівництвом Олександра Артюха, за участі головного архітектора міста Анни Степаненко, начальника відділу підприємництва та споживчого ринку Анни Гаценко, інспектора СРПП №1 Переяслав-Хмельницького відділу поліції були проведені роботи з демонтажу самовільно встановлених об’єктів зовнішньої реклами.

Демонтаж проводився згідно з рішенням виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради від 27.02.2018 № 42-03 «Про демонтаж самовільно встановлених на території міста Переяслава-Хмельницького об’єктів зовнішньої реклами», а також відповідно до Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами у місті Переяславі-Хмельницькому, затвердженому рішенням міської ради від 29.12.2016 № 24-26/2-VІІ.

Силами працівників комунального підприємства були демонтовані металеві рекламні конструкції, встановлені поруч із територією ТОВ «СОБИН» по вул. Героїв Дніпра, 38 та вздовж проїжджої частини вул. Шкільної навпроти магазину «Mon Paris». Рекламні засоби, самовільно розміщені поруч із територією ПП «Переяслав» по вул. Героїв Дніпра, 37, були демонтовані власником. Ще шість самовільно встановлених об’єктів зовнішньої реклами поруч із територією ТОВ «Бізенс-центр «Переяславський» по вул. Героїв Дніпра, 31 демонтувати не вдалося, оскільки цьому перешкоджав керівник підприємства й депутат міської ради Гайдак Василь Григорович.

Про проведені роботи з демонтажу були складені відповідні акти. Демонтовані об’єкти зберігатимуться у спеціально відведеному місці на території КП «Переяслав-Хмельницьке ВУКГ» до появи власника рекламних засобів або упродовж встановленого законодавством строку.

Для повернення рекламної конструкції власнику необхідно:

  • написати заяву на ім’я керівника Робочого органу – відділу містобудування, архітектури та використання земель управління капі­тального будівництва, житлово-ко­мунального господарства, архітек­тури та містобудування, земельних відносин та державного архітекту­рно-будівельного контролю вико­навчого комітету Переяслав-Хмель­ницької міської ради;
  • надати документ про право власності на затребуване майно, тобто рекламну конструкцію;
  • сплатити кошти за демонтажні роботи, складування і зберігання об’єктів зовнішньої реклами.

 

Подібні роботи будуть проводитися й надалі. Тому, задля уникнення в подальшому непорозумінь чи конфліктних ситуацій, виконавчий комітет міської ради рекомендує власникам самовільно встановлених рекламних засобів звернутися до відділу містобудування, архітектури та використання земель або відділу підприємництва та споживчого ринку для з’ясування можливості розміщення рекламних конструкцій у бажаному місці або демонтувати рекламні об’єкти самостійно.

Пам’ятка!

Згідно статті 16 Закону України «Про рекламу», розміщення зовнішньої реклами у населених пунктах проводиться на підставі дозволів, що надаються виконавчими органами міських рад, в порядку, встановленому цим органом на підставі типових правил, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Згідно пункту 5 частини 1 статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», на об’єктах благоустрою забороняється самовільно встановлювати об’єкти зовнішньої реклами.

Відповідно до розділу 5 Порядку розміщення об’єктів зовнішньої реклами у місті Переяславі-Хмельницькому, затвердженого рішенням міської ради від 29.12.2016 № 24-26/2-VІІ, демонтажу підлягають ОЗР:

  • дію дозволів на розміщення яких припинено або скасовано відповідно до цього Порядку; 
  • у разі, якщо минув термін дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами і він не продовжений; 
  • у разі, якщо має місце порушення умов, вказаних у дозволі на право розміщення зовнішньої реклами та у договорі на право користування місцями розміщення зовнішньої реклами; 
  • у разі, якщо зовнішня реклама розміщена самовільно (без Дозволу на розміщення зовнішньої реклами, виданого Робочим органом у встановленому порядку);
  • у разі повного чи часткового пошкодження архітектурно-художньої форми рекламоносія, його інформаційної поверхні і неприйняття протягом 10-ти робочих днів належних заходів по їхньому усуненню;
  • у разі розміщення ОЗР з порушенням вимог цього Порядку, Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Переяславі-Хмельницькому Київської області та Закону України «Про рекламу».

Відповідно до розділу 6 Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в місті Переяславі-Хмельницькому Київської області, затверджених рішенням міської ради від 01.08.2008 № 11-23-V, рекламні засоби, які встановлені самовільно або з порушенням вимог дозвільної документації, демонтуються цехом «Благоустрій» відповідно до рішення виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради.

Відділ підприємництва та споживчого ринку управління економіки

Додати коментар