Отримати довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна в «Електронному кабінеті» на сайті ДФС України

З метою ефективного проведення кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців, для зручності фізичних осіб на сайті ДФС України в «Електронному кабінеті» функціонує електронний сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді». Тобто, Довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна отримати через «Електронний кабінет».

Вхід до «Електронного кабінету» можна здійснити за посиланням: https://cabinet.sfs.gov.ua.

Для зручності користування спеціалізованим програмним забезпеченням на офіційному порталі ДФС (напрямок «Фізичним особам») розміщено «Порядок формування запиту щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису та отримання відповіді на запит з ДФС».

Вказаний Запит необхідно підписати електронним цифровим підписом з одночасним застосовуванням посиленого сертифіката.

Після обробки запиту на електронну адресу фізичної особи – платника податків направляється файл-відповідь, який містить відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар