Почесний громадянин міста переміг в чемпіонаті України з легкої атлетики серед ветеранів

3-4 березня у Києві відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів спорту. Переяслав-Хмельницький (Київська область) на цих змаганнях представляв найстаріший наш ветеран спорту Віталій Ткачук (70 років). В перший день змагань він виступив у спринтерському забігу на 60 м, і став переможцем у своїй війковій групі з результатом 10,4 сек.

Розповів, що міг би показати і кращий результат, адже його особисті показники на цій дистанції зараз вищі. Але так сталося, що на старт легкоатлетичного манежу, що в Березняках, вийшов із сильною застудою. Де її підхопив, не знає. Можливо, десь і під час тренувань на міському стадіоні, коли готувався до цих змагань. Та, хоч перед їх початком і почувався не добре, все ж вирішив не пропускати старту. До того ж їздив на змагання у компанії з колишнім нашим земляком Юрієм Орловим (56 років). Він зараз мешкає у Харкові, але спеціально приїжджав до Переяслава, щоб разом з Ткачуком поїхати до Києва та взяти участь у чемпіонаті. Виступав у неділю і виборов трете місце у бігу на 3 тис. м у своїй війковій групі.

– Цього ж дня проходили і стрибки у висоту, – сказав Віталій Ткачук, – у яких я теж завжди виступаю. Планував і цього разу, але через стан здоров’я все ж вирішив відмовитися. Це вперше за все моє життя, щоб їхати на змагання мені доводилося простудженим. Зараз почав лікуватися деякими народними методами і вже почуваюся краще. Міряв тиск – 120Х80, як у космонавта.

Додати коментар