На Київщині в навчальному закладі відбувся День цивільного захисту

З метою пропаганди знань про цивільний захист і підняття престижу національних рятувальних служб  1 березня відзначається Всесвітній день цивільного захисту. Саме в цей день, зініціативи директора Лопати М. П., у ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» було відпрацьовано декілька надзвичайних ситуацій.
     Першою була евакуація учнівського та педагогічного колективів з приміщень навчального закладу. Все було зроблено чітко та організовано. Другим випробуванням було володіння практичними навичками користування засобами індивідуального захисту, а саме тренування щодо одягання протигазів. З цим завданням учні ЦПТО також упоралися на відмінно. Транспортування постраждалих під час надзвичайних ситуацій – третє завдання, яке успішно виконали учні ІІІ курсу. «Потерпілі» були доставлені в укриття №1, де їм надавалася необхідна допомога. Учениці груп №3 та № 4 показали ґрунтовні знання та відмінні навички з надання першої медичної допомоги у складних зимових умовах. 
    Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконкому міської ради м.Переяслава-Хмельницького Мартинов С. Г., який був присутній на цьому заході, відмітив чіткі, злагоджені дії педагогів та учнів ЦПТО, побажав, щоб знання, набуті під час тренувальних занять, залишилися в теорії і ніколи не були застосовані в житті.
     Організували та провели захід викладачі захисту Вітчизни Юрчук О.М., Назаров Ю.М.

Додати коментар