На Київщині Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» відзначає Шевченківські дні

Кожного року Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» відзначає Шевченківські дні. І це не випадково, навесні Великий Кобзар приходить до нас щороку новим та неповторним.

Напередодні Шевченківських днів, 28 лютого 2018 року, в Музеї «Заповіту» Т. Г. Шевченка відбулася презентація гри-квесту для дітей «Юні дослідники Шевченкіади». Саме в цьому будинку, збудованому у 1820 році, проживав Т. Шевченко, коли приїздив у гості до свого друга, господаря цієї оселі, – Андрія Йосиповича Козачковського.

Першими взяли участь у грі-квесті учні 7 класу Переяслав-Хмельницької ЗОШ I-III ст. №1. Розпочався він у вітальні музею, де 19 серпня 1845 року на честь першого приїзду Т.Шевченка до Переяслава А. Козачковський влаштував урочистий вечір, поет читав свої поезії, а лікар Штерн захоплено вигукнув: «Батько!».

Учасники квесту отримали буклети із завданнями та вирушили залами музею в пошуках відповідей. Під час гри, учні мали можливість самостійно оглянути експозицію Музею «Заповіту» Т.Шевченка, а виконуючи завдання квесту дізнатись багато цікавого про поета. В кінці гри учні виконали захоплююче завдання на кмітливість – складали пазли з зображенням інтер’єрів Музею «Заповіту» Т.Г. Шевченка. Під час гри учасники відчули себе дослідниками, пошуковцями та навіть екскурсоводами. По завершенню учні отримали  сертифікати учасників гри-квесту та зробили фото на згадку.

Науково-освітній відділ екскурсійно-масової роботи

Додати коментар