Перший Всеукраїнський шкільний спортивний фестиваль JuniorZ

Вчителі фізкультури Переяслав-Хмельницького ЦПТО Ткаченко Микола Олександрович і Назаров Юрій Михайлович побували на першому Всеукраїнському шкільному спортивному фестивалі JuniorZ ,ведучим якого був відомий шоумен Олександр Педан, . Завдяки меру Тарасу Костіну і ректору університету Віктору Коцуру цей фестиваль вдався на славу . Спочатку відбувся семінар для вчителів фізкультури міста ,на якому було презентовано нові види спорту, рекомендовані Міністерством освіти і науки України , які було представлено відомими спортсменами та членами федерацій .
   Алтимат фризбі (англ. Ultimate) — це командний неконтактний вид спорту з літаючим диском. Гра ведеться двома командами у прямокутному полі з зонами на кінцях. Ціль — пасами провести диск через ігрове поле до зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди.
Відмінна особливість алтимату — відсутність арбітрів та наявність поняття «духу гри» .
    Самбо (абревіатура, утворена від словосполучення «самооборона без зброї» російською мовою «Самооборона без оружия») — один з найпопулярніших видів спортивних єдиноборств, що виник в СРСР і в даний час широко культивується на міжнародній спортивній арені.Самбо, його ще називають «невидимою зброєю», поєднує в собі фізичну культуру і видовище, спорт і самозахист.
     Бадмінто́н — спортивна гра, яка проводиться на невеликому майданчику, поділеному сіткою на 2 рівні частини. На них розташовуються супротивники, які за допомогою ракетки намагаються перекинути волан (пластмасова півсфера з пір'яним або нейлоновим обрамленням) через сітку на іншу половину корту так, щоб супротивник не зміг відбити його назад.
   Чирлідинг, чірлідінг (англ. cheerleading, МФА: [ˈtʃɪərˌlidɪŋ], від cheer — схвальний, закличний вигук і leading — «ведення», «спрямовування») — вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика та акробатика).
    Хортинг — вид спортивних єдиноборств, створений в Україні. Хортинг позиціонується не тільки як бойове мистецтво, а і як система комплексної фізичної підготовки, самовдосконалення, морального, духовного та культурного виховання, наближення до українських традицій.
    Засновники цього виду спортивного єдиноборства пояснюють, що слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, де розташовувалася Запорізька Січ.
     Флорбол — командний вид спорту. Один з різновидів хокею, грається пластиковим м’ячем, удари по якому наносяться ключкою. Ціль гри: забити м’яч у ворота суперника.
    Петанк (фр. pétanque) — один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit — кошонет, поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо. Гра подібна до бочче і боулзу.
Такого в нашому місті ще не було !!! Всі присутні та учасники отримали неймовірне задоволення , а вчителі фізкультури ще й сертифікати . Дякуємо організаторам та всім , хто був причетним до цього свята.

Сайт ЦПТО

Додати коментар