Держава надала пільги постраждалим учасникам Революції Гідності

Законом України від 14 листопада 2017 року № 2203-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності та членів сімей загиблих таких осіб» внесено ряд змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Зокрема Закон доповнено розділом III¹, а саме «Статус постраждалих учасників Революції Гідності, пільги та гарантії їх соціального захисту».

Постраждалими учасниками Революції Гідності визнаються особи, які на виконання Закону України «Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей» включені до переліку осіб, які під час участі в масових акціях громадського протесту отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі), але такі ушкодження не призвели до інвалідності, та звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по        30 квітня 2014 року.

Порядок надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності особам, зазначеним у частині першій цієї статті, визначається Кабінетом Міністрів України.

Постраждалим учасникам Революції Гідності в період до видачі відповідного посвідчення  пільги та інші соціальні гарантії (в тому числі і 75-відсоткова знижка  плати за користування житлом, комунальними послугами та на придбання твердого палива і скрапленого газу) передбачені статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надаються на підставі довідки виданої структурними підрозділами соціального захисту населення за місцем проживання.

Дія  цієї  статті  не  поширюється  на  працівників  міліції,  осіб,  які проходили службу в правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовців внутрішніх військ, Збройних Сил України та інших військових формувань, які отримали тілесні ушкодження (тяжкі, середньої тяжкості, легкі) під час виконання службових обов’язків, пов’язаних з подіями Революції Гідності.

Цей Закон набирає чинності через три місяці з дня його опублікування, а саме з 24.02.2018 року.

За детальнішою інформацією звертатися за адресою: вул.Шевченко,20,   Управління соціального захисту населення , каб. № 5, тел. 5-56-77.

Рева Віта,начальник відділу персоніфікованого обліку осібУСЗН Переяслав-Хм. міської ради

Додати коментар