В університеті відбувся захід спогадів на тему: «Герої не вмирають!»

Небайдужа молодь – майбутнє України! Саме в пам’ятні дні вшанування героїв Майдану студенти історичного факультету Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди (Сергій Редька, Руслан Стаднік, Владислав Коваленко, Володимир Шульгач, Ольга Васильчик, Анна Цикун ) ініціювали захід спогадів на тему: «Герої не вмирають!».

До заходу долучилися студенти політологи й історики 1-4 курсу та студенти першого курсу факультету фізичного виховання. Під час зустрічі студенти зачитали найчуйніші спогади та вірші, які передають емоції тих подій. Студенти безпосередні учасники Революції гідності (Шихов Петро та інші політологи й історики, які пліч о пліч з викладачами – Потапенком Я. О., Коцуром В. В. та іншими боролися за майбутнє України) поділилися спогадами про події, свідками яких вони були. Спогадами поділилася й волонтер та учасник Майдану – Інна Марченко. Студенти підготували чуйне відео хронології революційних подій, які нагадали про «драконівські» закони від 16 січня 2014 р., спрямовані на тотальне приниження та нищення гідності особистості. І внаслідок яких протестуючі масово й саркастично почали висміювати нові «закони».

Проведення цього заходу в черговий раз доводить, що у молодіжному середовищі і сьогодні слід виховувати шанобливе ставлення до цінності людського життя та історичного минулого України.
В цілому, захід розкрив істинну сутність цінностей і прагнень українців нової генерації, яка полягає у гідному житті в справедливій чесній державі. Нагадав, що Майдан це воля, сила і мужність…це ядро високоморальних ідей і цінностей. Майдан вкотре довів, що український дух незламний, нескорений і що джерелом влади в Україні є – народ.
Більше того, відеофільм й пісні продемонстровані під час зустрічі відновили у пам’яті біль і гореч, яка вже притупилася воєнними подіями на сході України…Адже пісні, що оспівують героїв –  це пісні жагучого болю і втрати, це сльози і крик душі вилитий у слово й музику, яка нагадуватиме нам про небесних воїнів віками!

     Захід нагадав, що втрата героїв – це втрата частинки серця у кожного істинного українця…що біль майдану живий і пекучий…що герої не вмирають, а янголи існують – адже це наша Небесна сотня!
А обов’язок живих – доробити, долюбити, дорости…і за них!!!
                                                                                                               Леся Коцур

 

 

Додати коментар