Розпочала роботу робоча група з обстеження закладів ресторанного господарства міста Переяслава-Хмельницького

 17 січня 2018 року розпочала роботу робоча група з обстеження закладів ресторанного господарства, розташованих на території міста Переяслава-Хмельницького, створена розпорядженням міського голови від 11.01.2018 № 05/07-10.

Метою створення робочої групи є перевірка дотримання закладами ресторанного господарства санітарних норм і правил, вимог чинного законодавства у сфері торговельного обслуговування, організації процесу виробництва, захисту прав споживачів тощо.

У складі робочої групи працюють представники Переяслав-Хмельницького район­ного управ­ління Головного управ­ління Держпродспоживслужби в Київській області та працівники виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради.

Із суб’єктами господарювання проводиться роз’яснювальна робота про: необхідність офіційного працевлаштування найманих працівників, проходження працівниками медичних оглядів та отримання санітарних книжок, додержання правил зберігання продуктів харчування, здійснення контролю за строками реалізації продукції, проведення благоустрою прилеглої території тощо. Представниками Держпродспоживслужби обов’язково проводиться огляд кухонь, барних стійок, холодильних камер, туалетних та господарських кімнат. При виявленні недоліків чи порушень вимог законодавства, керівникам закладів ресторанного господарства надаються рекомендації щодо їхнього усунення.

Наразі Робоча група обстежила ресторан-бар «Діброва», ресторан японської кухні «ІЧІРО», кафе «Центр», кав’ярню «Kapriz’z», кав’ярню з магазином «Продуктова класика», кав’ярню «Time» та інші. Керівники й працівники закладів із зацікавленістю та ентузіазмом вислуховують поради й вимоги представників робочої групи, та, як показує практика, одразу приступають до виконання рекомендацій з усунення недоліків.

 

 

Додати коментар