До уваги громадян, які звертаються до міської ради із запитами про надання публічної інформації!

З метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності виконавчого комітету Переяслав-Хмельницької міської ради як суб’єкта владних повноважень і збереження механізмів реалізації права кожного громадянина на доступ до публічної інформації шляхом фіксованої оплати за отримання копій запитуваних документів якщо їх кількість становить більш як 10 сторінок, забезпечення ефективного та раціонального використання бюджетних коштів,  28 листопада 2017 року на засіданні виконавчого комітету було прийняте рішення за №391-21 «Про затвердження розміру витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію, та порядку відшкодування цих витрат». Дане рішення прийняте через значне збільшення кількості та обсягу запитів на публічну інформацію в письмовій (друкованій) формі. Наприклад, щоб задовольнити один із запитів громадян на публічну інформацію, що надійшов до міської ради, потрібно було б надрукувати 1008 сторінок з урахуванням двостороннього друку. При цьому запитувані матеріали у повному обсязі розміщені на офіційному сайті Переяслав-Хмельницької міської ради. Також слід врахувати час на технічне виконання запиту та витрати на використання оргтехніки.

 Дане рішення прийняте відповідно до статті 40 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”,  частини третьої статті 21 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, керуючись  постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 року №740 “Про затвердження граничних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію”. Цим рішенням виконавчий комітет Переяслав-Хмельницької міської ради затвердив розмір фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію та Порядок відшкодування фактичних витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію.

       Проект рішення та відповідний аналіз регуляторного  впливу були оприлюднені 20 вересня 2017 року на офіційному сайті Переяслав-Хмельницької міської ради та її виконавчого комітету в розділі «регуляторна політика» та «проекти рішень виконавчого комітету». Рішення виконкому за №391 від 28.11.2017 розміщене на офіційному сайті Переяслав-Хмельницької міської ради в рубриці «публічна інформація» – «рішення виконавчого комітету» – (рішення 21 засідання виконкому від 28.11.2017 року, http://phm.gov.ua/?page_id=383 ).

Додаток: Рішення 391-21 Про затвердження розміру витрат копіювання документів за запитами на інф. та порядку відшкодування

Додати коментар